PREMIERĂ în istoria calendarului Pirelli: Femeile de carieră iau locul modelelor nude - FOTO

Ediţia din 2016 a calendarului Pirelli este dedicată, pentru prima dată în istoria sa de peste 50 de ani, femeilor de carieră, de toate vârstele, între care se numără jucătoarea de tenis Serena Williams, artista Yoko Ono şi cântăreaţa Patti Smith, care au luat locul celebrelor modele nude.

Serena Williams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai nou număr al calendarului Pirelli a abordat o nouă temă - feminismul - în detrimentul nudurilor vulgare şi a preferat să pună accentul pe "substanţă", potrivit telegraph.co.uk.

Astfel, ediţia din 2016 a celebrei publicaţii prezintă în paginile sale, pentru prima dată în istoria calendarului, "femei de carieră", între care se numără activiste, actriţe de comedie cu forme voluptuoase şi octogenare.

CUM A FOST REALIZAT CALENDARUL

Realizat de cunoscuta fotografă de modă Annie Leibovitz, calendarul Pirelli 2016 prezintă fotografii cu celebrităţi precum Yoko Ono, Patti Smith şi Serena Williams şi încearcă să prezinte talentul acestora dincolo de modul în care ele arată.

Subiectele acestei ediţii a calendarului au fost alese pentru contribuţia pe care au avut-o la schimbarea lumii. De asemenea, calendarul îşi propune să arate o diversitate de vârste, ocupaţii, dimensiuni şi etnii.

Cele mai multe dintre cele 12 femei prezentate în paginile calendarului sunt total îmbrăcate, cu excepţia actriţei de comedie Amy Schumer şi a jucătoarei de tenis Serena Williams, care au pozat topless. Totuşi, nici sânii acestora nu sunt expuşi, întrucât imaginea cu Serena Williams o prezintă pe jucătoarea de tenis din spate, iar Amy Schumer are pieptul acoperit cu mâna dreaptă.

Calendarul Pirelli prezintă şi imagini cu Natalia Vodianova, fondatoarea organizaţiei caritabile Naked Heart Russia, Yao Chen, prima femeie de origine chineză care a fost ambasador al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Agnes Gund, colecţionară de artă şi filantroapă, Mellody Hobson, femeie de afaceri şi preşedinte al companiei Ariel Investments, Kathleen Kennedy, preşedinte al companiei de producţie Lucasfilm, bloggeriţa Tavi Gevinson, artista Shirin Neshat şi regizoarea Ava Duvernay.

Niciuna dintre vedetele calendarului Pirelli 2016 nu a pozat nud, fapt care reprezintă un contrast faţă de ediţia din 2015 a acestei publicaţii, care a fost una dintre cele mai sexy din toate timpurile. De altfel, în 2015, pentru prima dată în istoria calendarului Pirelli, publicaţia a inclus imagini cu un model cu forme voluptuoase, respectiv Candice Huffine.

"Femeile cu haine pe ele sunt vedetele momentului", a declarat Fran Lebowitz, scriitoare şi model al calendarului.

La rândul său, Annie Leibovitz, care a realizat fotografiile pentru această ediţie, dar şi pentru cea din anul 2000, a spus că Pirelli 2016 reprezintă o "schimbare" în privinţa modului în care femeile sunt privite în prezent.

Femeile îmbrăcate reprezintă totodată o întoarcere la modul în care arătau primele calendare Pirelli, din anii 1960. Totodată, ediţiile din 2002, 2008 şi 2013 ale calendarului nu au cuprins, la rândul lor, nuduri.

De-a lungul anilor, calendarul Pirelli a publicat numeroase fotografii provocatoare, iar în multe dintre ele modelele au pozat nud.

Lansat în 1964, calendarul Pirelli, care se adresează unui grup exclusivist de clienţi, a prezentat în paginile sale fotografii cu aproape toate modelele şi fotomodelele celebre din ultimele cinci decenii.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

4 Adrian Streinu-Cercel / Ce vedem noi astăzi este rezultatul unui malpraxis cu natura. Carantina, ineficientă la…

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!