Primul Război Mondial în culori: Imagini inedite cu viaţa din tranşee şi cu tragediile războiului, într-o singură carte - GALERIE FOTO

Primul Război Mondial în culori: Imagini inedite cu viaţa din tranşee şi cu tragediile războiului, într-o singură carte - GALERIE FOTO

Peste 300 de fotografii color din Primul Război Mondial din arhive din Europa, Statele Unite şi Australia, făcute într-o perioadă de pionierat al tehnologiei autocrome, au fost reunite pentru prima oară într-o singură colecţie de către autorul Peter Walther.

Primul Război Mondial în culori (Imagine: dailymail.co.uk)

Colecţia intitulată "Primul Război Mondial în culori" include imagini cu unele dintre cele mai importante evenimente din război, de la mobilizarea din 1914 la sărbătorirea victoriei în Paris, Londra şi New York în 1919, scrie dailymail.co.uk.

Procesul fotografierii color în anul 1914 presupunea un timp destul de mare de expunere, aşa că aproape fiecare fotografie arată scene atent compuse cu soldaţi pregătindu-se de război, viaţa cotidiană din tranşee şi consecinţele devastatoare din linia de front.

GALERIE FOTO

Fotografierea color a fost posibilă încă de la începutul secolului al 19-lea, iar tehnica autocromă a fost introdusă în 1907 înainte chiar ca noua tehnologie din anii '30 să facă fotografia color mai cunoscută publicului larg.

Cartea lui Peter Walther include munca lui Paul Castelnau, Fernand Cuville, Jules Gervais- Courtellemont, Hans Hildenbrand şi Charles C. Zoller. Walther a editat o serie de alte publicaţii pe teme literare, fotografice şi contemporane şi a ilustrat de asemenea cărţi cu fotografii color din istorie.

Mai mult de 9 milioane de soldaţi şi şapte milioane de civili au fost ucişi în Primul Război Mondial, care a început pe 28 iulie 1914 şi s-a încheiat pe 11 noiembrie 1918.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit