Principesa Muna a Iordaniei, în vizită în România

Principesa Muna a Iordaniei, în vizită în România

Principesa Muna a Iordaniei, mama suveranului haşemit, Regele Abdullah al II-lea, vizitează România, în perioada 20-24 mai, urmând să participe, alături de principesa Margareta şi principele Radu ai României, la mai multe evenimente la Târgu-Mureş.

Principesa Muna a Iordaniei, în vizită în România (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Începând de miercuri, pentru cinci zile, principesa Muna a Iordaniei vizitează municipiul Târgu-Mureş, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Familiei Regale a României.

De altfel, alături de principesa Muna se vor afla, pe durata şederii sale în România, principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu.

Aceştia vor lua parte la lucrările de deschidere ale celui de-al VI-lea Congres de Medicină şi Farmacie Româno-Iordanian, aflat sub înaltul patronaj al principesei Muna. Principesa Margareta şi principele Radu au fost alături de principesa Muna şi la ediţia din 2014 a congresului, de la Amman. Totodată, în anul 2013, principesa Muna a prezidat congresul la Iaşi, unde a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului.

Pe de altă parte, principesa Muna, principesa Margareta şi principele Radu vor lua parte la un concert susţinut în onoarea lor la Filarmonica de Stat din Târgu-Mureş. De asemenea, aceştia vor vizita Universitatea de Medicină şi Farmacie, unde principesa Muna va primi titlul de Doctor Honoris Causa. Oficialităţile municipiului şi conducerea universităţii vor oferi un dineu în onoarea Familiilor Regale română şi iordaniană.

În ultima parte a şederii în România, principesa Muna va fi oaspetele principesei Margareta şi a principelui Radu, într-o vizită cu caracter privat.

Familia Regală a României a vizitat Iordania în anul 1995 (când Regele Mihai şi Regina Ana s-au aflat pentru prima oară în această ţară), în anul 1996 (când principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu şi-au petrecut luna de miere), precum şi în anii 2004, 2010, 2012, 2013 şi 2014 (în care au fost prezenţi în Regatul Haşemit principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae).

Principesa Muna a fost oaspetele Familiei Regale a României în anul 2011, la anivesarea de 90 ai Regelui MIhai, şi în vara anului 2013.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…