Principesa Muna a Iordaniei, în vizită în România

Principesa Muna a Iordaniei, mama suveranului haşemit, Regele Abdullah al II-lea, vizitează România, în perioada 20-24 mai, urmând să participe, alături de principesa Margareta şi principele Radu ai României, la mai multe evenimente la Târgu-Mureş.

Principesa Muna a Iordaniei, în vizită în România (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Începând de miercuri, pentru cinci zile, principesa Muna a Iordaniei vizitează municipiul Târgu-Mureş, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Familiei Regale a României.

De altfel, alături de principesa Muna se vor afla, pe durata şederii sale în România, principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu.

Aceştia vor lua parte la lucrările de deschidere ale celui de-al VI-lea Congres de Medicină şi Farmacie Româno-Iordanian, aflat sub înaltul patronaj al principesei Muna. Principesa Margareta şi principele Radu au fost alături de principesa Muna şi la ediţia din 2014 a congresului, de la Amman. Totodată, în anul 2013, principesa Muna a prezidat congresul la Iaşi, unde a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului.

Pe de altă parte, principesa Muna, principesa Margareta şi principele Radu vor lua parte la un concert susţinut în onoarea lor la Filarmonica de Stat din Târgu-Mureş. De asemenea, aceştia vor vizita Universitatea de Medicină şi Farmacie, unde principesa Muna va primi titlul de Doctor Honoris Causa. Oficialităţile municipiului şi conducerea universităţii vor oferi un dineu în onoarea Familiilor Regale română şi iordaniană.

În ultima parte a şederii în România, principesa Muna va fi oaspetele principesei Margareta şi a principelui Radu, într-o vizită cu caracter privat.

Familia Regală a României a vizitat Iordania în anul 1995 (când Regele Mihai şi Regina Ana s-au aflat pentru prima oară în această ţară), în anul 1996 (când principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu şi-au petrecut luna de miere), precum şi în anii 2004, 2010, 2012, 2013 şi 2014 (în care au fost prezenţi în Regatul Haşemit principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae).

Principesa Muna a fost oaspetele Familiei Regale a României în anul 2011, la anivesarea de 90 ai Regelui MIhai, şi în vara anului 2013.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

5 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic