Prințul George de Cambridge împlinește doi ani

Prințul George de Cambridge împlinește doi ani

Prințul George de Cambridge, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, își sărbătorește miercuri a doua aniversare în familie, departe de polemica declanșată recent de The Sun, care a publicat imagini din 1930, în care actuala regină, în vârstă atunci de șase ani, făcea salutul nazist. Spre deosebire de botezul prințesei Charlotte de acum două săptămâni, ziua lui George este sărbătorită departe de camerele de luat vederi, la Anmer Hall (Norfolk), transmite AFP.

'Vor petrece ziua în privat, ca o familie', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al palatului Kensington, care gestionează relațiile publice ale prinților William și Harry. Prințul William, pilot de elicopter-ambulanță de săptămâna trecută, a spus la preluarea noii sale activități că apreciază noua sa viață de familie în patru, considerând-o pe Charlotte (care s-a născut în 2 mai) 'mica bucurie venită din rai', iar pe George, 'micul șnapan'.

William, Kate, George și Charlotte au apărut prima oară împreună la botezul micii Charlotte Elisabeth Diana, în 5 iulie, la biserica Saint Mary Magdalene din Sandringham. A fost a cincea apariție publică a prințului George. Dorind să transmită o imagine de normalitate, William și Kate limitează pe cât posibil ieșirile publice ale copiilor lor, preferând să difuzeze fotografii publice. Astfel a apărut marți în presă o fotografie cu George zâmbitor în brațele tatălui său.

Imaginea a figurat miercuri pe prima pagină a principalelor cotidiane britanice, Times consacrând în același timp o jumătate de pagină scoaterii la licitație a unor fotografii ale regelui Eduard al VIII-lea după abdicarea din 1937 făcând salutul nazist la o vizită în Germania.

'După recentele evenimente care au implicat imagini private ale unor membri ai familiei regale, este posibil ca orice fotografie de la aniversare să fie strict controlată', arată Times.

Cu ocazia primei aniversări a fiului lor, Kate și William au publicat trei fotografii oficiale, în care George făcea primii pași, înconjurat de părinți și de cokerul lor negru, Lupo, sau jucându-se cu un fluture la Muzeul de Istorie Naturală. Deși aniversarea se dorea normală, cu tort pregătit de Kate și o mică petrecere în familie, departe de camerele de luat vederi, George a primit circa 700 de cadouri din toată lumea, printre care un minunat căluț de lemn oferit de președintele american Barack Obama.

George Alexander Louis, născut în 22 iulie 2013, avea doar 27 de ore când a apărut prima oară în fața camerelor de filmat, în fața maternității St Mary din Londra. El constituie în prezent una dintre cele mai bune arme de comunicare ale familiei regale, care dorește să își îmbunătățească imaginea, lăsând în urmă un trecut stânjenitor uneori sau scandaluri de moravuri ca cel în care este implicat prințul Andrew, acuzat la începutul lunii ianuarie de relații sexuale cu o minoră în 2001, încheie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Ucraina a pierdut inițiativa pe câmpul de luptă