Prințul Harry a făcut haka alături de militari neozeelandezi

Prințul Harry a făcut haka alături de militari neozeelandezi

Prințul Harry a susținut miercuri o reprezentație a celebrului dans ritual haka alături de militari neozeelandezi într-o unitate din Insula de Nord a Noii Zeelande, scrie DPA. Îmbrăcat în uniforma militară britanică de luptă, prințul Harry, cu o privire feroce de luptător maori, a lovit puternic cu palmele în piept și genunchi alături de militarii neozeelandezi de la Linton Military Camp, aflată în sudul North Island.

Înainte de reprezentație prințul Harry a primit o scurtă consiliere de 20 de minute pentru deprinderea mișcărilor.

Prințul s-a descurcat foarte bine ținând cont de faptul că a avut puțin timp la dispoziție să exerseze, a declarat ofițerul Brent Pene, unul dintre militarii neozeelandezi care i-au arătat mișcările, adăugând că cel mai important lucru este că a fost atent.

Toți recruții din armata Noii Zeelande învață dansul haka, care-l invocă pe Tu — zeul maori al războiului — și este dedicat soldaților neozeelandezi care au murit în luptă dar și celor care se află în continuare sub drapel.

Brent Pene a adăugat că a fost emoționant și adecvat pentru prințul Harry să execute haka mai ales că și el este militar.

Prințul Harry activează de 10 ani în armata britanică și a încheiat cu succes două misiuni în Afganistan.

În timpul vizitei în baza de la Linton prințul Harry a condus un vehicul militar de teren Polaris și a ajutat militarii neozeelandezi să scoată un coș de carne și legume dintr-un cuptor pe pietre încinse, de tip maori, denumit "hangi", pentru masa festivă.

Prințul Harry urmează să se întoarcă în Marea Britanie la 16 mai, și va părăsi serviciul militar în iunie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…