Prințul Harry a făcut haka alături de militari neozeelandezi

Prințul Harry a făcut haka alături de militari neozeelandezi

Prințul Harry a susținut miercuri o reprezentație a celebrului dans ritual haka alături de militari neozeelandezi într-o unitate din Insula de Nord a Noii Zeelande, scrie DPA. Îmbrăcat în uniforma militară britanică de luptă, prințul Harry, cu o privire feroce de luptător maori, a lovit puternic cu palmele în piept și genunchi alături de militarii neozeelandezi de la Linton Military Camp, aflată în sudul North Island.

Înainte de reprezentație prințul Harry a primit o scurtă consiliere de 20 de minute pentru deprinderea mișcărilor.

Prințul s-a descurcat foarte bine ținând cont de faptul că a avut puțin timp la dispoziție să exerseze, a declarat ofițerul Brent Pene, unul dintre militarii neozeelandezi care i-au arătat mișcările, adăugând că cel mai important lucru este că a fost atent.

Toți recruții din armata Noii Zeelande învață dansul haka, care-l invocă pe Tu — zeul maori al războiului — și este dedicat soldaților neozeelandezi care au murit în luptă dar și celor care se află în continuare sub drapel.

Brent Pene a adăugat că a fost emoționant și adecvat pentru prințul Harry să execute haka mai ales că și el este militar.

Prințul Harry activează de 10 ani în armata britanică și a încheiat cu succes două misiuni în Afganistan.

În timpul vizitei în baza de la Linton prințul Harry a condus un vehicul militar de teren Polaris și a ajutat militarii neozeelandezi să scoată un coș de carne și legume dintr-un cuptor pe pietre încinse, de tip maori, denumit "hangi", pentru masa festivă.

Prințul Harry urmează să se întoarcă în Marea Britanie la 16 mai, și va părăsi serviciul militar în iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...