Pui de leu refuzat de mamă, crescut în biroul său de administratorul Grădinii Zologice Bârlad

Pui de leu refuzat de mamă, crescut în biroul său de administratorul Grădinii Zologice Bârlad

Un pui de leu, născut anul trecut la Grădina Zoologică din Bârlad și respins de mama sa, este crescut în biroul său de administratorul parcului zoo, Adrian Cărăbăț. Acesta a povestit că a luat în birou puiul de leu imediat după naștere.

'Puiul este alimentat corespunzător vârstei și primește suplimente pentru a se dezvolta fără probleme, având în vedere că nu a fost hrănit de mama sa. Între noi s-a format deja o legătură deosebită', a declarat, vineri, administratorul Grădinii Zoologice Bârlad, Adrian Cărăbăț.

Puiul de leu s-a născut cu o greutate de 650 de grame în luna octombrie a anului trecut, iar acum cântărește 6 kilograme. La maturitate va ajunge să cântărescă peste 250 de kilograme. Potrivit specialiștilor, în astfel de cazuri, felinele au un comportament deosebit, fiind mult mai prietenoase cu oamenii din jurul lor.

Odată cu venirea căldurii, puiul de leu va fi mutat într-o cușcă din incinta parcului zoo.

Grădina Zoologică din Bârlad a trecut printr-un amplu proces de modernizare și reabilitare, valoarea lucrărilor ridicându-se la 2 milioane de lei, asigurați în proporții egale de Primăria Bârlad și Ministerul Mediului.

Parcul zoo a fost înființat în anul 1959, se întinde pe o suprafață de aproximativ șase hectare și găzduiește 36 de specii de animale exotice dar și din specii autohtone, printre care lei, tigri, jaguari, lame, maimuțe, urși carpatini sau cerbi carpatini.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cântăreața ucraineană Inna Voronova riscă 8 ani de închisoare după ce a filmat și apoi a distribuit videoclipuri cu apărarea antiaeriană a Ucrainei

2 Surprize, surprize / „Omul cu gaura” din ANAF face nuntă la hotelul unui „mare contribuabil”, apropiat de OMV!

3 Liderul nord-coreean Kim Jong-Un are două mari vicii / Raport oficial al de agenților secreți din Coreea de Sud

4 ​„Sindromul Ucraina”, bomba cu ceas pe care armata rusă încearcă să o ascundă sub preș

5 VIDEO „A început faza a doua” / Rebelii anti-Putin au intrat din nou pe teritoriul Federației Ruse