Pui de leu refuzat de mamă, crescut în biroul său de administratorul Grădinii Zologice Bârlad

Pui de leu refuzat de mamă, crescut în biroul său de administratorul Grădinii Zologice Bârlad

Un pui de leu, născut anul trecut la Grădina Zoologică din Bârlad și respins de mama sa, este crescut în biroul său de administratorul parcului zoo, Adrian Cărăbăț. Acesta a povestit că a luat în birou puiul de leu imediat după naștere.

'Puiul este alimentat corespunzător vârstei și primește suplimente pentru a se dezvolta fără probleme, având în vedere că nu a fost hrănit de mama sa. Între noi s-a format deja o legătură deosebită', a declarat, vineri, administratorul Grădinii Zoologice Bârlad, Adrian Cărăbăț.

Puiul de leu s-a născut cu o greutate de 650 de grame în luna octombrie a anului trecut, iar acum cântărește 6 kilograme. La maturitate va ajunge să cântărescă peste 250 de kilograme. Potrivit specialiștilor, în astfel de cazuri, felinele au un comportament deosebit, fiind mult mai prietenoase cu oamenii din jurul lor.

Odată cu venirea căldurii, puiul de leu va fi mutat într-o cușcă din incinta parcului zoo.

Grădina Zoologică din Bârlad a trecut printr-un amplu proces de modernizare și reabilitare, valoarea lucrărilor ridicându-se la 2 milioane de lei, asigurați în proporții egale de Primăria Bârlad și Ministerul Mediului.

Parcul zoo a fost înființat în anul 1959, se întinde pe o suprafață de aproximativ șase hectare și găzduiește 36 de specii de animale exotice dar și din specii autohtone, printre care lei, tigri, jaguari, lame, maimuțe, urși carpatini sau cerbi carpatini.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”