Radu Herjeu, propus membru titular în CNA, fiind susţinut de grupurile PSD din Parlament

Radu Herjeu, propus membru titular în CNA, fiind susţinut de grupurile PSD din Parlament

Jurnalistul Radu Herjeu a fost propus membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), fiind susţinut de grupurile PSD din Parlament, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

În ultimii ani, Radu Herjeu a lucrat la mai multe televiziuni, radiouri şi publicaţii. Până în aprilie 2014, Radu Herjeu a fost editor-prezentator de ştiri la România TV. Înainte de România TV, acesta a lucrat la televiziunile B1 TV, Naţional TV, Alpha TV şi Antena 1. El a lucrat şi la posturile Radio Romantic şi Radio Total, dar şi la publicaţiile Jurnalul Naţional, Privirea şi Curierul Naţional, potrivit CV-ului postat pe blogul său.

Propunerea ar fi trebuit înaintată oficial Comisiilor de Cultură din Parlament de către Camera Deputaţilor. Însă, potrivit surselor MEDIAFAX, propunerea ca Radu Herjeu să ocupe funcţia de membru titular în CNA ar fi fost înaintată de către grupurile PSD din Parlament.

Conform surselor citate, nu a fost propus şi un membru supleant al lui Radu Herjeu în CNA.

Comisiile de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat urmează să se întâlnească luni, la ora 11.30, pentru a audia doi candidaţi titulari propuşi de cei în drept (preşedintele României şi Camera Deputaţilor) pentru ocuparea locurilor vacante în Consiliul Naţional al Audiovizualului, au mai spus sursele citate.

Pe de altă parte, Dorina Rusu a fost propusă membru titular în CNA, de către preşedintele Klaus Iohannis, după cum a anunţat, pe 5 februarie, agenţia MEDIAFAX, citând surse din Comisiile pentru Cultură ale Parlamentului. Pentru funcţia de membru supleant al Dorinei Rusu în CNA, Klaus Iohannis a propus-o pe Daniela Bârsan.

Fosta jurnalistă Dorina Rusu este văduva omului politic liberal Horia Rusu. Aceasta a fost şi preşedinte al Fundaţiei "Horia Rusu". Din aprilie 2012 şi până în prezent, Dorina Rusu ocupă funcţia de consilier al PNL. Ea a făcut parte din echipa de campanie a PNL în toate campaniile electorale ale PNL din 2012 şi până în noiembrie 2014, ca specialist în relaţia cu societatea civilă şi comunicarea online.

Pe de altă parte, Daniela Bârsan este şef al Biroului de presă - Departamentul de analiză politică şi comunicare la PNL.

Consiliul Naţional al Audiovizualului funcţionează în prezent cu doar 9 dintre cei 11 membri titulari cât ar trebui să aibă potrivit Legii audiovizualului.

În octombrie 2014, au expirat mandatele în CNA ale Narcisei Iorga (propusă de fostul preşedinte Traian Băsescu) şi Cristinei Trepcea (propusă de Camera Deputaţilor).

Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat în Consiliul Naţional al Audiovizualului, tot de către Traian Băsescu, însă la începutul lunii decembrie 2014 plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a respins propunerea ca aceasta să fie numită din nou membru în CNA.

Pe de altă parte, o altă propunere - cea a lui Marius Epure, şeful Biroului de presă al Partidului Conservator (PC) - pentru funcţia de membru în CNA nu a fost luată în considerare, întrucât acesta ar fi fost propus doar de PC şi nu de Camera Deputaţilor, aşa cum ar fi trebuit, după cum a anunţat, în luna decembrie, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.

În prezent, Consiliul Naţional al Audiovizualului include 9 membri: Laura Georgescu (preşedinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Potrivit Legii audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri şi este numit de Parlament.

Durata mandatului membrilor CNA este de 6 ani, potrivit Legii audiovizualului.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție