Raport lansat la nivel mondial: Implicarea tatălui în creșterea copilului - un factor esențial pentru egalitatea de gen

Implicarea tatălui în creșterea copilului este un factor esențial pentru egalitatea de gen și dezvoltarea copilului, relevă primul raport pe această temă, realizat la nivel global, potrivit unui comunicat al Salvați Copiii România transmis AGERPRES.

''Egalitatea de gen necesită o revoluție în viața bărbaților și a băieților și obținerea acesteia implică modificări urgente de politică, potrivit raportului realizat de MenCare și lansat la nivel mondial. Implicarea taților este esențială pentru obținerea egalității de gen. Tații sunt foarte importanți în dezvoltarea copilului și sunt, din punct de vedere biologic, la fel de capabili pentru a oferi îngrijire precum mamele'', arată sursa citată.

Printre rezultatele importante ale primului raport ''Situația taților la nivel mondial'', o analiză de referință privind paternitatea bazată pe sute de studii din toate țările lumii cu date disponibile, lansat marți, la New York și Bruxelles, se numără faptul că tații care au legături strânse cu copiii lor trăiesc mai mult, au mai puține probleme de sănătate, sunt mai productivi și, în general, mai fericiți.

Raportul relevă și câteva disparități care persistă de foarte mult timp. "În continuare, femeile petrec de 2-10 ori mai mult timp decât bărbații având grijă de copii (sau persoanele mai în vârstă). Aceste inegalități persistă în pofida faptului că femeile în ziua de azi reprezintă 40% din forța de muncă globală și 50% din producătorii de hrană ai lumii. Deși în creștere, munca de îngrijire neremunerată din partea bărbaților nu ține pasul cu participarea femeilor la forța de muncă", menționează sursa citată.

Potrivit comunicatului, în nicio țară din lume bărbații și băieții nu împart activitățile domestice și de îngrijire neremunerate cu femeile și fetele în mod egal, iar acest dezechilibru are efecte negative — femeile pierd oportunități de muncă și venit, iar fetelor li se răpește deseori dreptul la educație, ceea ce exacerbează inegalitatea de gen și sărăcia bazată pe gen.

Raportul arată că egalitatea de gen nu poate fi obținută decât dacă bărbații se implică în îngrijirea copiilor și familiilor lor, un subiect "aproape inexistent în politicile publice și în discursul public".

Ziua Tatălui este sărbătorită pe 21 iunie în multe țări.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic