RCS&RDS lansează un nou produs. Anunţul făcut astăzi de companie

RCS&RDS lansează un nou produs. Anunţul făcut astăzi de companie

Compania de telecomunicaţii RCS&RDS va lansa un serviciu video la cerere, denumit Digi Play, care va funcţiona ca o platformă online pe care vor fi difuzate în special filme.

RCS&RDS va lansa un serviciu video la cerere, Digi Play, pe care vor fi difuzate filme (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

RCS&RDS şi-a anunţat la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) intenţia privind lansarea Digi Play, în acord cu legislaţia audiovizualului.

Serviciul Digi Play urmează să fie lansat oficial în luna septembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa media.

Platforma Digi Play va funcţiona într-o primă fază ca o bază online de filme, mare parte a acestora fiind din portofoliul televiziunii Digi Film, deţinută de RCS&RDS. Ulterior, pe Digi Play ar urma să fie difuzate şi documentare, show-uri şi sport.

Potrivit Deciziei CNA numărul 320 din 29 mai 2012 privind furnizarea serviciilor media audiovizuale la cerere, orice persoană care intenţionează să furnizeze astfel de servicii în România are obligaţia să notifice Consiliul cu privire la această intenţie cu cel puţin 7 zile înainte de începerea activităţii.

Potrivit aceleiaşi decizii, serviciul "video la cerere" este un tip de serviciu media audiovizual la cerere, neliniar, denumit şi video on demand, care oferă utilizatorului acces, la cerere individuală şi la momentul ales de acesta, la vizionarea de filme, videoclipuri, spectacole, live şi înregistrate, precum şi alte tipuri de conţinut video reunite într-un catalog de programe, indiferent de forma sub care acestea sunt selecţionate şi organizate în cadrul catalogului.

Pe de altă parte, compania RCS&RDS deţine şi o platformă online de televiziune, intitulată Digi Online. Aceasta a fost lansată în decembrie 2013 ca aplicaţie disponibilă pentru smartphone şi tabletă, pe care pot fi urmărite competiţii sportive naţionale şi internaţionale, emisiuni, ştiri de ultimă oră şi informaţii, potrivit unui comunicat remis la momentul respectiv agenţiei MEDIAFAX de RCS&RDS. Ulterior, Digi Online a fost disponibil şi pe site-ul www.digi-online.ro .

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria