Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip sărbătoresc vineri 68 de ani de căsnicie

Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip sărbătoresc vineri 68 de ani de căsnicie

Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip, Duce de Edinburgh, sărbătoresc vineri 68 de ani de căsnicie, relatează DPA. Potrivit unui purtător de cuvânt al familiei regale, cuplul regal își celebrează aniversarea în privat, astfel că în ziua de vineri pe agenda celor doi nu a figurat participarea la niciun eveniment public.

Regina, în vârstă de 89 de ani, conduce Marea Britanie de aproape 64 ani, iar din septembrie 2015 a devenit monarhul britanic cu cea mai lungă domnie, depășind-o pe stră-străbunica ei, Regina Victoria.

Regina și Prințul Filip (94 de ani) au patru copii și opt nepoți.

Logodna Elisabetei cu locotenentul Filip Mountbatten, un ofițer de marină, descendent al familiilor regale daneze, grecești și germane, a fost anunțată cu câteva luni înainte de căsătoria lor la Westminster Abbey, în anul 1947.

Născută în 1926, Elisabeta a devenit regină în 1952, la vârsta de 25 de ani.

Potrivit DPA, o mare sărbătoare va avea loc pe străzile Londrei în iunie 2016, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de către regină. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante