Revista "Vogue" face recomandări vestimentare pentru noua Primă Doamnă a Greciei

Revista "Vogue" face recomandări vestimentare pentru noua Primă Doamnă a Greciei

Revista "Vogue", veritabilă "bibile" în domeniul modei din întreaga lume, a publicat un articol intitulat 'Ce ar trebui să poarte noua Primă Doamnă a Greciei, Peristera Batziana', în care sugerează partenerei de viață a noului premier grec, Alexis Tsipras, să aleagă creații pret-a-porter și haute-couture ale unor renumiți creatori de modă.

'Un nou partid anti-austeritate guvernează Grecia sub conducerea lui Alexis Tsipras și, așa cum spune un adagiu citat deseori, *În spatele fiecărui mare bărbat este o femeie puternică*', iar instalarea unei noi 'Prime Doamne a Greciei, Peristera Batziana — cunoscută ca Betty — (..) este un punct de cotitură pentru această țară', a comentat, Edward Barsamian, editorul de stil al Revistei Vogue . În opinia sa, garderoba ideală pentru soția premierului elen este 'plină de opțiuni într-o paletă rafinată și o croială ajustată'.

'Se pare că îi plac culorile tari și imprimeurile îndrăznețe', constată revista condusă de temuta și apreciata Anna Wintour și îi sugerează câteva piese din colecțiile de toamnă. 'Acestea i-ar împrospăta aspectul și ar putea fi purtate în diferite ocazii, așa cum procedează și alte personalități publice și politice, între care Prima Doamnă Michelle Obama și cancelarul german Angela Merkel'.

Între sugestiile făcute, se numără un compleu gri Balenciaga, cu o 'notă grecească', o rochie imprimată de la Marni, 'ideală pentru orice ocazie', o fustă realizată de creatoarea de origine elenă Mary Katrantzou, 'pentru a-și ajuta compatrioții', și, la urmă, dar nu în ultimul rând, un mantou în carouri mari de la Prada, 'pentru călătoriile oficiale'.

Rămâne de văzut dacă aceste sugestii vor fi urmate de Peristera Batzia. De profesie inginer, la fel ca și Alexis Tsipras, pe care l-a cunoscut în timpul studiilor, ea nu iubește nici shopping-ul, nici vizitele dese la coafor și nici lumina reflectoarelor. După cum scrie ' Daily Mail ', ea l-a determinat pe Tsipras să intre în rândurile tineretului comunist în anii 1990. Provenind dintr-o familie burgheză, el era atras mai degrabă de sport decât de politică pe atunci.

Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani și au doi fii, Phoebus și Orpheus, al doilea având și prenumele Ernesto, în amintirea lui 'Ernesto Che Guevara'. Au locuit mereu într-un cartier muncitoresc din Atena.

Nu sunt căsătoriți și nu și-au botezat copiii, dar au o relație foarte solidă. Indiferent cât era de ocupat, el ajungea totdeauna acasă seara pentru a-și vedea băieții înainte de culcare. Noua funcție a lui Tsipras și mutarea în reședința oficială rezervată primului ministru al Greciei ar putea schimba unele din vechile lor obiceiuri, estimează presa internațională. Și acest lucru rămâne de văzut. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…