România şi SUA vor forma un grup de lucru pentru securitate cibernetică

România şi SUA vor forma un grup de lucru pentru securitate cibernetică

Autorităţile române vor înfiinţa cu cele americane un grup de lucru privind securitatea cibernetică, grup care să contribuie la întărirea cooperării bilaterale în acest domeniu, procedura fiind convenită de premierul Victor Ponta cu adjunctul secretarului pentru Comerţ al SUA, Bruce Andrews.

România şi SUA vor forma un grup de lucru pentru securitate cibernetică (Imagine: Shutterstock)

Cei doi oficiali s-au întâlnit, luni, la Bucureşti, în contextul summit-ului în domeniul securităţii cibernetice.

"Primul-ministru a mulţumit oficialilor americani pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului regional dedicat securităţii cibernetice şi pentru susţinerea eforturilor României în acest domeniu, inclusiv prin deschidereaCentrului de Inovare în Securitate Cibernetică. A evidenţiat importanta acestui proiect, ale cărui rezultatele vor contribui la edificarea unei reţele regionale de combatere a atacurilor cibernetice. A fost convenită organizarea, în cadrul structurilor Parteneriatului Strategic România-SUA, a unui Grup de lucru privind securitatea cibernetică care să contribuie la întărirea cooperării bilaterale în acest domeniu", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, premierul Ponta a arătat necesitatea ca cele două părţi să lucreze în comun în domenii precum cel energetic, IT şi securitate cibernetică, iar, în context regional, a punctat importanţa securităţii energetice şi a solicitat încurajarea de către SUA a proiectelor de diversificare a surselor de aprovizionare şi asigurarea interconectărilor regionale, în special pe relaţia cu Republica Moldova.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…