Salina Turda, promovată printr-un documentar realizat de televiziunea naţională japoneză - FOTO

O echipă de la televiziunea naţională japoneză NHK se află, joi, la Salina Turda, unde realizează un documentar pe care îl va difuza în 15 septembrie, reprezentanţii salinei spunând că acţiunea face parte din demersurile iniţiate pentru promovarea acesteia în străinătate.

Salina Turda, promovată printr-un documentar realizat de televiziunea naţională japoneză (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Avem o echipă de la postul naţional de televiziune NHK din Japonia care filmează la Salina Turda un documentar care va avea o durată de 50 de minute. Acesta va fi difuzat în 15 septembrie într-o emisiune care are ca temă fascinaţia lumii înconjurătoare şi în care se prezintă minuni ale naturii din toată lumea. Pentru echipa de televiziune japoneză am pregătit şi un spectacol folcloric în incinta salinei. Acţiunea face parte din demersurile pe care le-am iniţiat privind promovarea Salinei Turda în străinătate, iar în urma difuzării documentarului sperăm să atragem primele grupuri de zeci de turişti din Japonia care să ne viziteze în primăvara anului viitor", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, şeful Serviciului Turism al Salinei Turda, Florin Vulturar.

Potrivit acestuia, materialul va prezenta modul în care subteranul este valorificat la Salina Turda şi pe care japonezii îl apreciază ca fiind "spectaculos".

Florin Vulturar a subliniat că Salina Turda a fost vizitată până acum de turişti din Coreea de Sud, India şi din China, dar şi din Rusia şi Ungaria.

"Avem un parteneriat cu o firmă de turism din Bucureşti care aduce turişti din Japonia în Maramureş, iar acum vrem ca aceştia să poposească pe traseu şi la Salina Turda. De asemenea, vom promova salina şi la târguri internaţionale de turism de la Moscova şi Varşovia", a mai spus Vulturar.

De la începutul anului şi până în 12 august, Salina Turda a fost vizitată de 303.000 turişti, din care circa 45 la sută au fost străini. În 2013, salina a fost vizitată de 343.000 de turişti.

În perioada 2008-2010, la Salina Turda au avut loc lucrări de reabilitare cu fonduri europene de aproape şase milioane de euro.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze