Samantha Cristoforetti a stabilit noi recorduri în spațiu

Samantha Cristoforetti a stabilit noi recorduri în spațiu

Astronautul italian Samantha Cristoforetti a stabilit două noi recorduri la bordul Stației Spațiale Internaționale: cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu de o femeie și cea mai lungă perioadă în spațiu petrecută de un astronaut al Agenției Spațiale Europene, conform unui material publicat de Huffington Post.

Samantha Cristoforetti, 38 de ani, urmează să revină pe Pământ joi, 11 iunie. Ea se află în spațiu din 23 noiembrie 2014. Astfel, Sam Cristoforetti va reveni pe Pământ după 200 de zile consecutive petrecute în spațiu.

Astronautul NASA în vârstă de 49 de ani, Sunita Williams, este deținătoarea fostului record de zile petrecute în spațiu de o femeie. Ea a rămas pe ISS timp de 195 de zile în 2007.

Prima italiancă în spațiu, Cristoforetti ar fi trebuit să revină pe Pământ cu o lună mai devreme. Misiunea ei pe avanpostul orbital a fost extinsă după eșecul unei capsule cargou ruse de a ajunge la ISS.

"Se pare că nu trebuie să-mi pregătesc costumul de astronaut încă ... ce cadou!", transmitea ea pe Twitter după ce s-a anunțat prelungirea misiunii.

În perioada petrecută în spațiu Samantha Cristoforetti a desfășurat o serie de studii asupra microgravitației. Ea a găsit și timpul necesar pentru a fi foarte activă pe Twitter, @astrosamantha, și a postat și numeroase fotografii spectaculoase ale Pământului și de la bordul ISS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…