Satu Mare: O clătitărie din oraș, premiată de Ambasada SUA

Satu Mare: O clătitărie din oraș, premiată de Ambasada SUA

O clătitărie mobilă din municipiul Satu Mare a primit miercuri premiul "Antreprenorul lunii iunie" din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Atașatul de presă al Ambasadei SUA la București, Angela Gemza, i-a acordat Alexandrei Lipovan, cea care a pus pe picioare clătităria mobilă, o diplomă și a încurajat-o să-și extindă afacerea și în alte zone.

"Călătorind prin România, am văzut câtă inovație și creativitate există în diferite sectoare ale economiei. Ne bucurăm că luna aceasta am ales o mică afacere locală, o mică întreprindere. Când ne gândim la antreprenoriat ne gândim la mari companii de IT, sau, oricum, la afaceri care înseamnă mult mai mult și sunt mai mari. Credem că ceea ce a reușit Alexandra încorporează spiritul antreprenoriatului adevărat. Nu doar că folosește ce are, munca și afacerea ei, pentru a oferi un produs bun locuitorilor din Satu Mare, dar dă și mai mult comunității, oferind profiturile din fiecare zi de vineri asistenței sociale a municipalității, un gest nobil pe care aș dori să-l văd la mai multe firme sau companii. Povestea ei este motiv de inspirație pentru toți românii, sper să aibă toți curaj să viseze chiar la stele", a declarat Angela Gemza.

Aceasta a subliniat că programul ambasadei SUA urmărește să premieze oameni care au identificat un potențial de afaceri și au curaj să-și pună în aplicare ideile.

"Suntem încântați că programul nostru dedicat antreprenorilor a atins deja și colțuri îndepărtate ale României. În ianuarie am lansat programul antreprenorul lunii și în fiecare lună încercăm să alocăm timp și atenție pentru a reuși să identificăm din România oameni sau companii care înglobează spiritul antreprenorial. Sunt oameni care au identificat potențialul de idei de afaceri și apoi au avut curaj și s-au îndreptat cu îndrăzneală spre acea idee pentru a transforma un vis în realitate", a mai spus Angela Gemza.

Alexandra Lipovan și-a înființat în 2012 o clătitărie mobilă cu bani economisiți dintr-un serviciu cu jumătate de normă, reușind să aibă astăzi o afacere cu doi angajați și planuri de extindere la nivel național. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante