Scandalul nucilor de Macadamia: Moștenitoarea companiei Korean Air condamnată la un an de închisoare

Scandalul nucilor de Macadamia: Moștenitoarea companiei Korean Air condamnată la un an de închisoare

Moștenitoarea companiei Korean Air (KAL) a fost condamnată joi la un an de închisoare de justiția sud-coreeană, în cadrul celebrului scandal al nucilor de Macadamia, informează AFP.

Cho Hyun-Ah, în vârstă de 40 de ani, a fost găsită vinovată pentru încălcarea regulilor de securitate aeriană, obstrucție a cursului anchetei și agresiune împotriva unui membru al echipajului. Parchetul ceruse trei de închisoare împotriva ei.

Scandalul, extrem de mediatizat în Coreea de Sud, datează din 5 decembrie, când fiica patronului KAL a cerut debarcarea șefului de cabină al zborului New York-Seul, care rula pe pistă, obligând aparatul să revină la punctul de staționare pentru ca acesta să fie dat jos.

Cho Hyun-Ah, care era atunci șefă a companiei, se arătase jignită de faptul că alunele de Macadamia pe care le comandase i-au fost aduse în pungă și nu într-un bol.

Tribunalul a apreciat că inculpata a modificat ilegal planul de zbor al avionului, plecând de la principiul că aparatul putea fi considerat deja angajat pe ruta de zbor.

Fosta vicepreședintă s-a comportat "ca și cum era vorba de avionul său privat", a conchis tribunalul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante