Scandalul nucilor de Macadamia: Moștenitoarea companiei Korean Air condamnată la un an de închisoare

Scandalul nucilor de Macadamia: Moștenitoarea companiei Korean Air condamnată la un an de închisoare

Moștenitoarea companiei Korean Air (KAL) a fost condamnată joi la un an de închisoare de justiția sud-coreeană, în cadrul celebrului scandal al nucilor de Macadamia, informează AFP.

Cho Hyun-Ah, în vârstă de 40 de ani, a fost găsită vinovată pentru încălcarea regulilor de securitate aeriană, obstrucție a cursului anchetei și agresiune împotriva unui membru al echipajului. Parchetul ceruse trei de închisoare împotriva ei.

Scandalul, extrem de mediatizat în Coreea de Sud, datează din 5 decembrie, când fiica patronului KAL a cerut debarcarea șefului de cabină al zborului New York-Seul, care rula pe pistă, obligând aparatul să revină la punctul de staționare pentru ca acesta să fie dat jos.

Cho Hyun-Ah, care era atunci șefă a companiei, se arătase jignită de faptul că alunele de Macadamia pe care le comandase i-au fost aduse în pungă și nu într-un bol.

Tribunalul a apreciat că inculpata a modificat ilegal planul de zbor al avionului, plecând de la principiul că aparatul putea fi considerat deja angajat pe ruta de zbor.

Fosta vicepreședintă s-a comportat "ca și cum era vorba de avionul său privat", a conchis tribunalul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina