Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Selfie pe Marte: NASA a învăţat roverul Curosity să-şi facă selfie-uri - GALERIE FOTO, VIDEO

Oamenii nu sunt singurii care îşi fac selfie, mai nou "autoportretele" se poartă şi pe Marte. Roverul Curiosity a "serbat" sosirea sa în faţa Namib Dune printr-o serie de fotografii de tip selfie realizate cu MAHLI, o cameră foto de înaltă rezoluţie ataşată braţului său robotic.

Selfie pe Marte: NASA a învăţat roverul Curosity cum să se surprindă în panoramă (Imagine: NASA)

Iniţiativa NASA este o premieră în domeniu. Deşi până acum au fost făcute mii de panorame, aceasta este singura imagine la 360 de grade cu puntea roverului aflat pe Planeta Roşie, relatează Daily Mail.

Andrew Bodrov, unul din membrii International Virtual Reality Photography Association, a pus cap la cap seria de imagini pentru a crea un mozaic de aproximativ 30.000 de pixeli, mozaic ce cuprinde 138 de imagini, inclusiv cele cu puntea roverului şi braţul său robotic.

 

"Am realizat colajul în miniatură cu toate imaginile individuale care includ roverul, astfel încât să se poată vedea cât de multe cadre au fost luate pentru a se acoperi totul", a explicat Andrew Bodrov.

 

 

"Aproape de orizont a fost nevoie de 30 de cadre individuale pentru a acoperi toate cele 360 de grade, din jurul roverului", a mai spus expertul, precizând însă că pentru întreaga emisferă ar mai fi nevoie de imagini.  

 

Andrew Bodrov a evidenţiat faptul că pe puntea roverului NASA este foarte mult praf, dar centrul acestuia este relativ curat. 

 

 

Curiosity a ajuns la Namib Dune la începutul lunii decembrie. Regiunea, cunoscută sub numele de Bagnold Dunes, este una în care se află o mare întindere de dune mişcătoare, care sunt formate din nisip închis la culoare.

 

Dunele sunt pe două nivele, la baza Muntelui Sharp. Această expediţie este prima care analizează dunele de nisip ondulate aflate în afara Terrei.

 

 

"Namib este un paradis eolian", a subliniat Lauren Edgar, geolog la USGS Science Center Astrogeology.

 

"Panorama de la Namib Dune este destul de spectaculoasă", a mai adăugat specialistul. 

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Citiți ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași! România se …

2 ALERTĂ! După ce-a fugit ca un șobolan de la Iași, Dragnea scrie sfidător pe Facebook! Românii l-au taxat: „Căc…

3 De ce ni se ascund aceste lucruri?

4 VIDEO Dragnea, imitat de actorii Teatrului de Comedie: „Nimic ești tu, mincinosule!

5 CUTREMUR în MAI! Șeful DGA, acuzații PENALE la adresa ministresei din Teleorman: „Carmen Dan a mințit. Eu și f…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X