Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Smartphone-urile vor revoluţiona în câţiva ani accesul la serviciile media

Majoritatea oamenilor la nivel global vor folosi peste cinci ani smartphone-uri pentru vizionarea de filme şi accesarea de ştiri şi aproape doi din trei dolari cheltuiţi pentru servicii de Internet vor fi pentru accesarea acestora de pe dispozitive mobile, nu fixe, relatează Financial Times.

Smartphone-urile vor revoluţiona în câţiva ani accesul la serviciile media (Imagine: HEPTA)

Peste două treimi din populaţia lumii va utiliza smartphone-uri, până în 2020, potrivit unui studiu al grupului suedez Ericsson, care estimează că abonamentele care includ smartphone-uri se vor dubla în următorii cinci ani, la 6,1 miliarde, datorită adoptării rapide a Internetului mobil pe pieţele emergente.

"Această creştere uriaşă va face ca actuala revoluţie a datelor să arate ca apariţia floppy disk-urilor", a declarat Rima Qureshi, director de strategie la Ericsson.

Tendinţa indică o transformare de masă a pieţei mobile, principalii factori de influenţă urmând să fie creşterea numărului de aplicaţii şi scăderea costurilor dispozitelor.

La nivel global, numărul abonamentelor pentru servicii mobile va depăşi populaţia mondială, cu o creştere de la 7,1 miliarde în 2014 la 9,2 miliarde până în 2020.

Această creştere va aduce noi venituri pentru producătorii de dispozitive şi grupurile de telecomunicaţii, care îşi adaptează afacerile pentru a furniza servicii mobile.

Un alt raport realizat de compania de consultanţă PwC anticipează efecte semnificative pentru industria media, în condiţiile în care transmisiile video vor reprezenta majoritatea traficului de Internet mobil.

PwC prognozează că peste jumătate din populaţia globului va fi conectată la Internet prin dispozitive mobile, până în 2017, ceea ce va face ca veniturile totale din accesul la Internet mobil să atingă 431,5 miliarde de dolari peste numai doi ani.

Aproape doi din trei dolari cheltuiţi la nivel mondial pentru accesul la Internet în 2019 vor finanţa conectarea de pe dispozitive mobile, smartphone-urile devenind principalul mijloc prin care oamenii consumă ştiri şi divertisment, potrivit PwC.

Raportul PwC estimează că piaţa industriei media şi a divertismentului va creşte cu 5,1% pe an, la venituri de 2.200 miliarde de dolari, în perioada 2014-2019. Veniturile din accesarea Internetului vor creşte mai rapid, cu 8,8% pe an, la 686,3 miliarde de dolari, iar cele din publicitate cu 4,7%, la 666,8 miliarde de dolari. Cheltuielile de consum prin intermediul dispozitivelor mobile vor avansa cu 2,9%, la 880,3 miliarde de dolari.

Proliferarea dispozitivelor conectate creşte capacitatea utilizatorilor de a alege cum, când şi unde accesează ştirile, filmele, muzica şi cărţile, iar schimbarea are consecinţe majore pentru grupurile media care trebuie să se adapteze la schimbarea comportamentului consumatorilor.

"Utilizatorii vor plăti pentru conţinut, dar sunt foarte atenţi la cum plătesc şi când plătesc", a spus Marcel Fenez, director pentru media şi divertisment la PwC.

Utilizarea de date pe smartphone-uri va creşte de 10 ori până în 2020, potrivit Ericsson, susţinută în mod special de o creştere anuală de 55% a traficului video. În aceste condiţii, traficul video pe dispozitive mobile va reprezenta circa 60% din traficul total de date prin intermediul acestor aparate, până în 2020. Creşterea este alimentată de servicii video oferite de companii precum YouTube şi de creşterea utilizării acestor servicii pentru ştirile online, publicitate şi comunicare.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

2 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

3 BREAKING Modificările CRIMINALE ale Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputaților, forul decizional!…

4 ALERTĂ Ei sunt cei 181 de nenorociți care-au votat Codurile Penale prin care infractorii politici scapă de puș…

5 BREAKING Președintele iese în stradă! Va anunța întrebările pentru referendumul pe justiție și va face campani…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou