Smiley, Connect-R și Mihai Mărgineanu, în topul celor mai difuzați artiști în 2014

Smiley, Connect-R și Mihai Mărgineanu, în topul celor mai difuzați artiști în 2014

Interpreții de muzică pop Smiley și Connect-R și artistul Mihai Mărgineanu sunt artiștii români cei mai difuzați în 2014, potrivit unui top prezentat vineri de CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți) în cadrul unei conferințe de presă.

În urma încheierii repartiției banilor cuveniți membrilor CREDIDAM pentru difuzările din 2014, Smiley se situează pe primul loc, cu peste 130.000 de lei, urmat de Connect-R cu peste 120.000 de lei și Mihai Mărgineanu cu peste 100.000 de lei.

În clasamentul prezentat se mai află Matteo cu peste 100.000 de lei, cei doi membri ai trupei Fly Project — Daniel Deneș cu peste 90.000 de lei și Tudor Ionescu cu peste 85.000 de lei, Andra — peste 82.000 de lei, Loredana — peste 74.000 de lei, DJ Sava — peste 67.000 de lei, Lora — peste 60.000 de lei, și membrii formației Holograf — fiecare cu peste 58.000 de lei.

"Noi am făcut o situație individuală și respectăm acest principiu", a declarat directorul general al CREDIDAM, Ștefan Gheorghiu.

El a precizat că deși există artiști care au mai multe secunde de difuzare pe unele posturi de radio sau televiziune, contează foarte mult ce acoperire au acele posturi și sumele pe care le livrează acestea către CREDIDAM, precizând că suma încasată de la un post de televiziune ca PRO TV este mult mai mare decât cea primită de la un post din provincie.

"Dacă ești difuzat pe un post de televiziune și de radio care plătește sume foarte mari, poți lua sume mai mari decât cineva care este difuzat mai mult, dar pe posturi mai mici", a afirmat Ștefan Gheorghiu.

În topul prezentat de CREDIDAM se află doar doi actori, Mihai Bobonete și Mihai Mărgineanu, ambii cu peste 100.000 de lei.

Actrița Carmen Tănase, membră în Comisia Permanentă Specială a CREDIDAM, a susținut că prezența actorilor în acest top este redusă deoarece aparițiile la teatru nu sunt contorizate iar aparițiile la tv sau în reclame sunt reduse.

"În privința actorilor sfera este destul de redusă, deoarece discutăm doar de actorii care apar în seriale tv sau în reclame. Ei nu sunt foarte mulți, sunt puțini, din păcate. Apariția la teatru nu are cum să se contorizeze pe un soft. Sumele pe care actorii le primesc nu sunt foarte mari. Comparativ cu muzica, sunt mult, mult mai mici. Seriale nu prea mai sunt, sunt doar redifuzări, care se plătesc mult mai puțin decât o primă difuzare", a declarat Carmen Tănase.

Vicepreședintele Consiliului Director al CREDIDAM, Iulian Vrabete, a completat spunând că una dintre cauzele pentru care actorii nu primesc la fel de mulți bani este și faptul că "foarte mulți dintre producătorii de seriale tv "pot condiționa apariția de renunțarea la anumite drepturi".

"Este dreptul fiecăruia de a renunța sau nu la anumite drepturi. De aceea sunt foarte puțini actori în top", a adăugat Vrabete.

Printre cei care lipsesc din clasamentul prezentat de CREDIDAM se numără și interpreții de manele, care deși au un post de televiziune care le prezintă melodiile, acesta nu plătește sumele datorate la CREDIDAM.

"Există postul dedicat Taraf, care nu plătește și noi avem o problemă în instanță cu proprietarul, care este Silviu Prigoană", a afirmat Ștefan Gheorghiu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!