Snowden: Criptarea mesajelor, posibilă barieră în descoperirea unor civilizații extraterestre

Snowden: Criptarea mesajelor, posibilă barieră în descoperirea unor civilizații extraterestre

Edward Snowden crede că omenirea nu a recepționat niciun mesaj al vreunei civilizații extraterestre întrucât acestea sunt criptate, conform publicației The Verge.

În acest fel, el ar explica așa-numitul paradox al lui Fermi, după numele fizicianului italian Enrico Fermi, potrivit căruia există o discrepanță între probabilitatea existenței în Univers a unor civilizații extraterestre și lipsa de contacte cu astfel de civilizații sau a altor dovezi referitoare la existența acestora.

Fost consultant al Agenției de Securitate Națională (NSA) a SUA, vizat de un mandat de arestare pentru dezvăluirile referitoare la programele americane de supraveghere electronică, Snowden este de părere că există o nevoie universală de a păstra secretul mesajelor transmise, prin urmare, și mesajele emise de extratereștri ar putea fi criptate și, implicit, greu de detectat.

"Dacă te uiți la comunicațiile criptate, dacă sunt criptate bine, nici nu ai cum să-ți dai seama (...). Cel puțin din punct de vedere teoretic, nu putem distinge comunicațiile criptate de zgomotul de fundal", a detaliat Snowden.

El susține că de-a lungul timpului toate societățile și-au dat seama că este importantă criptarea informațiilor. "Astfel, dacă avem o civilizație extraterestră care încearcă să tragă cu urechea la comunicațiile altor civilizații sau dacă noi, oamenii, încercăm să ascultăm mesajele extratereștrilor, există doar o mică perioadă de timp în evoluția unei societăți când mesajele sunt transmise liber, fără a fi criptate, prin cele mai primitive și neprotejate canale de comunicare".

"Ceea ce noi recepționăm, fie că este vorba despre un spectacol de televiziune de pe o altă planetă, de un apel telefonic sau de schimbul de date dintre planeta lor și sistemul lor de navigare prin GPS, orice fel de mesaj ar fi, toate sunt imposibil de detectat din radiația cosmică de fond", mai adaugă Snowden. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Așa o fi?

5 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare