Spectacolul de teatru „Bacantele“, în regia lui Mihai Măniuţiu, la Lisabona

 

Premiera spectacolului „Bacantele“ a avut loc în 2003, la Teatrul „Tony Bulandra“ din Târgovişte. Acesta a devenit unul dintre cele mai apreciate spectacole, atât din istoria teatrului târgoviştean, cât şi din cariera regizorului Mihai Măniuţiu

 

Printre festivalurile la care a fost premiat se numără: Festivalul Internaţional de Teatru MOT din Macedonia (2005), Festivalul Internaţional de Teatru Marea Neagră din Trabzon, Turcia (2006) şi Festivalul Internaţional de Teatru Alternativ din Muntenegru (2006). 

 

 

Printre spectacolele semnate de regizorul clujean se numără: „Oedip salvat“ de Radu Stanca, „Cu uşile închise“ de Jean-Paul Sartre, „Afară în faţa uşii“ de Wolfgang Borchert, „Antigona“ de Sofocle, „Lecţia“ de Eugen Ionescu, „Exact în acelaşi timp“ de Gellu Naum, „Richard al III-lea“ W. Shakespeare - nominalizat pentru cel mai bun spectacol, în turneul din 1994, din Marea Britanie. 

 

Din distribuţia spectacolului „Bacantele“ mai fac parte actorii: Corneliu Jipa, Liviu Cheloiu, Sorin Ionescu, Adina Stan, Irina Melnic, Laura Vasiliu şi Raluca Cepoi. 

   Scenă din spectacolul „Bacantele“    FOTO: maniutiu.com

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

4 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

5 Un articol de citit!