Suceava: Preşedintele CJ şi prefectul au primit pălării de curteni la Festivalul Medieval - FOTO

Suceava: Preşedintele CJ şi prefectul au primit pălării de curteni la Festivalul Medieval - FOTO

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor şi prefectul de Suceava, Florin Sinescu, au primit, vineri seară, la Cetatea de Scaun a Sucevei, în deschiderea oficială a Festivalului Medieval, pălării de curteni, în timp ce directorul festivalului, Emil Ursu, a primit însemnele de comandant al gărzii.

Suceava: Preşedintele CJ şi prefectul au primit pălării de curteni la Festivalul Medieval - FOTO

Festivalul Medieval de la Suceava a fost deschis oficial vineri seară, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun, cu prezentarea ordinelor care participă la manifestări pe parcursul a trei zile, reprezentanţii acestora transmiţând fiecare mesajul ordinului pe care îl reprezintă.

În cuvântul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat prezenţa formaţiilor şi ordine care sunt prezente la acest festival, subliniind că acum acesta se desfăşoară în spaţii restaurate ale Cetăţii de Scaun a Sucevei.

El şi-a exprimat încrederea că în toamna acestui an întreg procesul de consolidare şi restaurare a cetăţii, dar şi de amenajare a spaţiilor din apropiere va fi finalizat, urmând ca Cetatea de Scaun să găzduiască numeroase acţiuni cu caracter cultural.

Nechifor a mai spus că spiritul lui Ştefan cel Mare dăinuie în cetate şi le-a transmis spectatorilor să se simtă bine pe perioada derulării acestei manifestări.

La rândul său, viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei , a spus că Primăria a fost partener al festivalului de la prima ediţie, acum opt ani şi că de la an la an atât numărul participanţilor, cât şi al spectatorilor creşte.

"Ne întâlnim an de an din ce în ce mai mulţi. Dincolo de valorile moştenite arătăm că suntem în stare să ducem mai departe şi sisteme de valori", a spus Doroftei.

La ceremonia de deschidere a festivalului, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor şi prefectul de Suceava, Florin Sinescu , au primit pălării de curteni pe care le-au purtat. Directorul festivalului, Emil Ursu, director al Muzeului Bucovinei, a primit însemnele de comandant al gărzii, fiind îmbrăcat cu o armură.

Festivalul Medieval a început joi după-amiază cu o paradă cu făclii pe străzile municipiului Suceava, la care au asistat, potrivit Jandarmeriei, aproximativ zece mii de persoane.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro