Telescopul spațial Hubble a capturat o imagine asemănătoare unui fluture cosmic

Telescopul spațial Hubble a capturat o imagine asemănătoare unui fluture cosmic

Telescopul spațial Hubble a capturat o imagine a cărei formă sugerează un 'fluture' cosmic, secvență foarte atractivă din punct de vedere vizual datorită multitudinii de culori în care telescopul poate reda imaginile surprinse, informează gazettetribune.com.

Potrivit Agenției Spațiale Europene, telescopul Hubble a identificat o stea mai mare care se apropie de sfârșitul existenței sale și a început deja să-și elimine straturile exterioare de gaz în spațiul cosmic cu o viteza de 620.000 de mile pe oră. Pe de altă parte, o stea mai mică, parteneră, a evoluat și s-a transformat într-o mică stea pitică albă.

Orbita stelei muribunde, împreună cu cea a piticei albe, preiau gazul pe care cele două stele îl ejectează într-o ambianță agresivă, pe măsură ce au început să elibereze două jeturi în formă de spirală, ca o aripă de fluture, de o frumusețe atractivă.

Imaginea capturată de telescopul spațial Hubble este în măsură să demonstreze complexitatea nebuloasei Twin Jet datorită multitudinii cromatice a telescopului. Nebuloasa Twin Jet strălucește datorită faptului că steaua mai mare, care este pe moarte, a început deja să elibereze straturile sale exterioare și, cu ajutorul stelei mici, își dezvăluie miezul.

Potrivit NASA, forma de fluture este dată de mișcarea dintre steaua mai mare și cea mai mică, care se deplasează în jurul centrului lor de masă, comun.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că nebuloasa s-a format în urmă cu 1200 de ani și a fost observată pentru prima dată în anul 1947 când i s-a pus numele 'PN M2-9'. Acum, când nebuloasa este deja pe moarte, telescopul spațial Hubble a reușit că captureze o importantă imagine a acesteia, mai scrie gazettetribune.com. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria