TOP CINEMA Comedia "Spy", pe primul loc în topul încasărilor săptămânii trecute

TOP CINEMA Comedia "Spy", pe primul loc în topul încasărilor săptămânii trecute

Comedia "Spy", cu Melissa McCarthy în rol principal, ocupă primul loc în clasamentul nord-american al încasărilor cu 30 de milioane de dolari, conform publicației Los Angeles Times.

Filmul lansat de studiourile 20th Century Fox urmărește aventurile lui Susan Cooper (McCarthy), un agent secret aflat la prima sa misiune în care trebuie să oprească un traficant de arme care încearcă să vândă o armă nucleară. În acest film mai pot fi urmăriți Jude Law, Jason Statham și Rose Byrne. Costurile de producție ale acestui film sunt de 65 de milioane de dolari.

Producția "Spy" reprezintă cea de-a treia colaborare dintre Melissa McCarthy și regizorul Paul Feig, după comedia din 2013 "The Heat" și producția din 2011 "Bridesmaids", în care a jucat și Rose Byrne.

Filmul "Spy" a fost bine primit de cinefili și critici deopotrivă încă de la lansarea din luna martie, de la Festivalul de Film South by Southwest. În acest context, producția a strâns un procentaj de 95% pe site-ul de review-uri Rotten Tomatoes.

"Dacă o iei pe Melissa McCarthy și o transformi într-un superspion, nu ai cum să nu ai succes. Femeile puternice au rezultate excelente de box office", a comentat Chris Aronson, șeful de distribuție al studiourilor Fox. "Paul Feig reușește în acest film să mențină un echilibru între atmosfera sofisticată a filmelor cu spioni și comedia de foarte bună calitate. Este o combinație puternică", a adăugat el.

Pe piețele externe această comedie a adunat 25,6 milioane de dolari, ajungând la un total al încasărilor de 86,5 milioane de dolari.

Superproducția "San Andreas", filmul aflat pe primul loc în clasamentul săptămânii trecute, a suferit o scădere de 52% a vânzărilor de bilete, coborând pe locul doi cu încasări de 26,4 milioane de dolari. Suma totală obținută în cele două săptămâni de la lansare se apropie de 100 de milioane de dolari. Filmul despre o serie de seisme produse pe falia San Andreas care distrug California a fost coprodus de Warner Bros. și Village Roadshow Pictures la un cost de 110 milioane de dolari. Rolul principal îi revine lui Dwayne "The Rock" Johnson, un pilot de elicopter specializat în misiuni de salvare care își caută fiica printre ruinele orașului.

Filmul de groază "Insidious: Chapter 3", cea mai nouă lansare a casei Blumhouse Productions, s-a plasat pe locul trei cu încasări de 23 de milioane de dolari — un veritabil succes de casă pentru un film horror ale cărui costuri de producție nu au depășit 10 milioane de dolari. Leigh Whannell, co-creator al seriilor de filme 'Insidious' și 'Saw', regizează, semnează scenariul și joacă în acest al treilea film al seriei. Cel de-al doilea film din această serie aduna peste 40 de milioane de dolari în weekend-ul de debut din 2013, de trei ori mai mult decât reușea să obțină primul film "Insidious" la lansarea sa din 2011.

Producția "Entourage", aflată la lansare și care a avut un buget de mai puțin de 30 de milioane de dolari, s-a plasat pe locul patru cu încasări de 10,4 milioane de dolari. O serie de apariții cameo ale unor vedete precum Pharrell Williams, Jessica Alba, Liam Neeson, Warren Buffett, Tom Brady și Mark Wahlberg (care este și producător) asigură succesul acestui film în care rolurile principale sunt interpretate de Kevin Connolly, Adrian Grenier și Kevin Dillon.

Superproducția de acțiune "Mad Max: Fury Road" s-a plasat pe locul cinci, cu aproximativ 8 milioane de dolari în cea de-a patra săptămână de la lansare. În cursul zilei de sâmbătă studiourile Warner Bros. au anunțat că acest al patrulea film din universul postapocaliptic imaginat de regizorul și scenaristul George Miller a depășit 300 de milioane de dolari pe piețele internaționale. Pe plan intern, în SUA și Canada, încasările au depășit 131 de milioane de dolari. În acest film poate fi urmărit Tom Hardy în rolul făcut celebru de Mel Gibson în primele trei filme ale seriei, alături de Charlize Theron. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...