Traian Băsescu l-a decorat pe tenorul Octavian Naghiu

Traian Băsescu l-a decorat pe tenorul Octavian Naghiu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de decorare a tenorului Octavian Naghiu, pentru contribuţia sa la promovarea României în lume.

Octavian Naghiu (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"În semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru întreaga sa carieră închinată artei lirice româneşti şi internaţionale, impunându-se ca un exponent de prim rang al şcolii româneşti de canto şi contribuind, pe această cale, la promovarea României în lume, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Meritul Cultural - în grad de Comandor, Categoria B - Muzică, maestrului Octavian Naghiu, tenor", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Decorarea a fost făcută la propunerea fostului ministru al Culturii Gigel-Sorinel Ştirbu.

Născut în 1933, Octavian Naghiu a primit, în 2004, o diplomă de excelenţă de la Opera Naţională din Bucureşti (ONB) şi Ministerul Culturii şi Cultelor, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de activitate a instituţiei în actualul sediu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu