Un alt leu celebru a fost ucis în Africa. Leoaica Bibi din Kenya a fost otrăvită - FOTO

Leoaica Bibi, protagonista unor documentare BBC, a fost găsită fără suflare, luni, de realizatorii unor documentare despre lei în rezervaţia Masai Mara din Kenya. Femela a fost ucisă prin otrăvire, iar autorităţile au arestat trei persoane, informează pagina web a postului britanic de televiziune.

Un alt leu celebru a fost ucis în Africa. Leoaica Bibi din Kenya a fost otrăvită (Imagine: bbc.com)

Bibi, care în perioada 1996-2008 a fost filmată de BBC pentru documentarul ”Big Cat Diary”, a dispărut din raza celor care o monitorizau, duminică 6 decembrie, iar o zi mai târziu a fost găsită fără suflare. Medicii care au examinat-o au stabilit că decesul a survenit în urma otrăvirii.

Alături de celebra leoaică, alţi şase membri ai familiei de lei din care făcea parte au fost otrăviţi, dar intervenţia rapidă a unor organizaţii de protecţie a animalelor a dus la salvarea acestora.  

Deocamdată nu există informaţii oficiale despre cei care ar fi otrăvit familia de lei din Kenya, dar autorităţile locale au arestat trei persoane a căror identitate a rămas necunoscută presei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de uciderea unui leu, aceştia riscă închisoarea pe viaţă.

Moartea leoaicei Bibi nu este primul incident de acest fel. Mai mulţi localnici din zonă au otrăvit carnea pe care au lăsat-o în calea leilor pentru a-i ucide, deoarece felinele le atacau animalele.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta