Un film de 1 GB descăcat în 3 SECUNDE. Ce promite o nouă tehnologie Wi-Fi

Un film de 1 GB descăcat în 3 SECUNDE. Ce promite o nouă tehnologie Wi-Fi

Samsung Electronics a dezvoltat o nouă tehnologie Wi-Fi, cu ajutorul căreia transferul de date între terminale se va realiza cu până la cinci ori mai repede decât viteza maximă posibilă în prezent, relatează Bloomberg.

Tehnologia Samsung Wi-Fi de 60 GHz elimină ecartul dintre viteza teoretică şi cea reală, permiţând viteze de transfer de până la 4,6 Gbps (575 MB) pe secundă, o creştere de cinci ori faţă de viteza maximă de 866 Mbps (108 MB) atinsă în prezent cu tehnologiile Wi-Fi de 2,4 şi 5 GHz, se arată într-un comunicat al companiei sud-coreene, potrivit Bloomberg .

De exemplu, transferul unui film de 1 GB se va realiza în mai puţin de 3 secunde, cu ajutorul noii tehnologii, în timp ce transferul de fişiere video HD, nearhivate, de pe un terminal mobil către televizoare va putea fi efectuat în timp real.

Noua tehnologie Wi-Fi va fi disponibilă începând cu anul viitor.

"Samsung a depăşit cu succes barierele din calea comercializării tehnologiei Wi-Fi de 60 GHz. Generaţiile viitoare de echipamente Samsung vor fi marcate de schimbări inovatoare, cu noi oportunităţi în domeniul dezvoltării de tehnologii Wi-Fi", a declarat Kim Chang Yong, directorul centrului de cercetare şi dezvoltare al Samsung.

Anunţul privind tehnologie Wi-Fi de la Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, vine pe fondul lansării unei noi linii de produse, compania sud-coreană fiind nevoită să facă faţă competiţiei acerbe din partea Apple şi a rivalilor chinezi.

Samsung a anunţat săptămâna trecută o scădere cu 60% a profitului operaţional din trimestrul al treilea, ca urmare a stagnării vânzărilor de smartphone-uri. Tot săptămâna trecută, compania a declarat că va investi 14,5 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de chipuri în Coreea de Sud.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina