Un prețios asteroid din platină va trece duminică seara prin apropierea Terrei

Un prețios asteroid din platină va trece duminică seara prin apropierea Terrei

Un asteroid cu un nucleu de platină de 90 de milioane de tone, care valorează 5.400 de miliarde de dolari, va trece duminică seara, la ora 22.GMT, la o distanță de circa 2,4 milioane de kilometri de Terra.

Trecerea asteroidului va fi transmisă în direct pe site-ul Slooh care conectează telescoapele la internet de la un observator din Insulele Canare.

Mărimea, compoziția și orbita acestui asteroid l-au făcut să câștige un loc pe lista scurtă a asteroizilor care ar putea reprezenta o bună destinație pentru misiuni miniere robotizate în viitorul apropiat, conform site-ului specializat slooh.com. Platina este un metal prețios rar găsit pe Pământ și foarte profitabil.

"Ceea ce face acest asteroid neobișnuit este cantitatea mare de platină care se crede că există în corpul acestuia. Poate că aceasta ar putea fi exploatată într-o zi, nu prea departe în viitor", a declarat astronomul Bob Berman, de la Slooh, care transmite evenimente astronomice.

Primele imagini ale acestui asteroid numit 2011 UW-158 au fost obținute de Observatorul Arecibo de pe coasta de nord a insulei Puerto Rico marți, 14 iulie, când asteroidul a trecut la 6,9 milioane de kilometri de Terra, echivalând cu de nouă ori distanța până la Lună, relatează EFE.

Conform oamenilor de știință de la Observatorul din Puerto Rico, asteroidul are o formă ciudată, ca o nucă fără coajă, cu un diametru de 300 până la 600 de metri. Ei au stabilit, de asemenea, că asteroidul se rotește o dată la fiecare 37 minute.

Acest asteroid nu va mai ajunge atât de aproape de Pămând până în anul 2108 și nu este considerat un pericol pentru planeta noastră, a declarat dr. Patrick Taylor, de la Observatorul Arecibo. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...