Un prețios asteroid din platină va trece duminică seara prin apropierea Terrei

Un prețios asteroid din platină va trece duminică seara prin apropierea Terrei

Un asteroid cu un nucleu de platină de 90 de milioane de tone, care valorează 5.400 de miliarde de dolari, va trece duminică seara, la ora 22.GMT, la o distanță de circa 2,4 milioane de kilometri de Terra.

Trecerea asteroidului va fi transmisă în direct pe site-ul Slooh care conectează telescoapele la internet de la un observator din Insulele Canare.

Mărimea, compoziția și orbita acestui asteroid l-au făcut să câștige un loc pe lista scurtă a asteroizilor care ar putea reprezenta o bună destinație pentru misiuni miniere robotizate în viitorul apropiat, conform site-ului specializat slooh.com. Platina este un metal prețios rar găsit pe Pământ și foarte profitabil.

"Ceea ce face acest asteroid neobișnuit este cantitatea mare de platină care se crede că există în corpul acestuia. Poate că aceasta ar putea fi exploatată într-o zi, nu prea departe în viitor", a declarat astronomul Bob Berman, de la Slooh, care transmite evenimente astronomice.

Primele imagini ale acestui asteroid numit 2011 UW-158 au fost obținute de Observatorul Arecibo de pe coasta de nord a insulei Puerto Rico marți, 14 iulie, când asteroidul a trecut la 6,9 milioane de kilometri de Terra, echivalând cu de nouă ori distanța până la Lună, relatează EFE.

Conform oamenilor de știință de la Observatorul din Puerto Rico, asteroidul are o formă ciudată, ca o nucă fără coajă, cu un diametru de 300 până la 600 de metri. Ei au stabilit, de asemenea, că asteroidul se rotește o dată la fiecare 37 minute.

Acest asteroid nu va mai ajunge atât de aproape de Pămând până în anul 2108 și nu este considerat un pericol pentru planeta noastră, a declarat dr. Patrick Taylor, de la Observatorul Arecibo. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 O crimă politică premeditată

4 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

5 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…