Un reporter premiat cu Pulitzer în 2015 a renunţat la presă deoarece nu putea să îşi achite chiria

Jurnalistul Rob Kuznia, unul dintre laureaţii premiilor Pulitzer pe 2015, decernate luni, în Statele Unite ale Americii, a renunţat anul trecut la presă, întrucât nu putea să-şi plătească chiria.

Un reporter premiat cu Pulitzer în 2015 a renunţat la presă deoarece nu putea să îşi achite chiria (Imagine: Facebook)

The Daily Breeze, un mic ziar din oraşul Torrance din statul California, care are aproximativ 63.000 de abonaţi şi doar şapte reporteri, a reprezentat marea surpriză la gala de decernare a premiilor Pulitzer, anunţate luni, impunându-se la categoria "jurnalism local", cu o anchetă despre corupţia dintr-o şcoală districtuală săracă, ce a dus la concedierea unui administrator care era plătit cu sume exorbitante. Aceeaşi anchetă a determinat modificarea legislaţiei din statul California, informează slate.com.

Potrivit site-ului Poynter.org, totul a început cu un reportaj aproape banal, atunci când doi reporteri ai ziarului Daily Breeze, Rob Kuznia ş Rebecca Kimitch, "au început să cerceteze în amănunt documentele ce conţineau informaţii despre compensaţiile financiare primite de administratorul de la Liceul Union din districtul Cantinela Valley".

Potrivit LA Observed, Rob Kuznia, al cărui reportaj despre sistemul de educaţie californian a declanşat investigaţia, a renunţat la jurnalism, pentru a putea să se întreţină.

Rob Kuznia a părăsit cotidianul The Daily Breeze - şi, odată cu acesta, profesia de jurnalist - în 2014 şi lucrează în prezent pentru departamentul de comunicare al USC Shoah Foundation. Într-un interviu acordat site-ului Slate.com, Rob Kuznia a recunoscut că regretă într-o anumită măsură faptul că nu mai este jurnalist, dar a explicat pe de altă parte că îi era foarte greu să se descurce din punct de vedere financiar în perioada în care a lucrat pentru acel ziar, în contextul în care trebuia să plătească chirie pentru un apartament în Los Angeles.

Cotidianul The New York Times a câştigat, luni, trei premii Pulitzer.

Prestigioasele premii Pulitzer, acordate de Universitatea Columbia, sunt cele mai respectabile distincţii din jurnalismul american şi pot aduce atenţia şi recunoaşterea de care au nevoie ziarele şi site-urile care suferă de pe urma presiunilor economice şi a constrângerilor bugetare.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea