Un taifun puternic lovește Japonia

Un taifun puternic lovește Japonia

Un taifun puternic s-a abătut luni asupra orașului Tokyo după ce a lovit vestul și sudul Japoniei, lăsând în urmă două persoane decedate și trei date dispărute, informează agenția DPA.

Taifunul Phanfone a ajuns duminică deasupra uscatului în orașul Hamamatsu, din centrul Japoniei, a precizat Agenția Meteorologică din Japonia.

Sute de mii de oameni au fost sfătuiți să-și părăsească locuințele din cauza pericolului alunecărilor de teren, a ploilor torențiale, a râurilor umflate și a vânturilor puternice în zonele de coastă ale țării.

Duminică, o femeie în vârsta de 58 de ani a fost găsită moartă după ce a căzut de pe o stâncă din cauza vânturilor puternice de pe insula Okinawa, a relatat ziarul Okinawa Times.

Trei aviatori americani au fost acoperiți de valurile mari de pe insulă. Unul dintre cei trei a fost recuperat, însă, mai târziu, a fost declarat mort la un spital local. Ceilalți doi aviatori sunt dați dispăruți, a precizat o declarație a bazei aeriene americane din Kadena (Japonia).

Este, de asemenea, dat dispărut un student, care a fost căutat de echipele de salvare în largul coastei orașului Fujisawa, la sud de Tokyo, unde se pare că tânărul naviga, a anunțat postul de televiziune NHK, citat de DPA.

Companiile aeriene au anulat 608 zboruri programate pentru luni și multe curse feroviare au fost la rândul lor suspendate, a mai mai precizat NHK.

Concentrarea pe taifunul Phanfone a oprit operațiunile de căutare de pe Muntele Ontake din centrul Japoniei, unde la sfârșitul lunii trecute s-au produs erupții care au provocat cel puțin 51 de morți și 12 dați dispăruți.

Autoritățile au avertizat că stratul greu de cenușă de pe Muntele Ontake, înalt de 3067 de metri, prezintă risc de alunecare de teren, taifunul lovind insula principală.

Taifunul se manifestă prin vânt puternic, atingând viteze între 126 și 180 kilometri pe oră, a precizat Agenția meteorologică din Japonia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani