Una dintre cele mai îndrăgite televiziuni PLEACĂ din România

Una dintre cele mai îndrăgite televiziuni PLEACĂ din România

Televiziunea americană Universal Channel se va retrage din România, ultima zi de emisie fiind 30 aprilie, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Universal Networks International.

Televiziunea americană Universal Channel se retrage din România

Decizia a fost luată de Universal Networks International după evaluarea portofoliului său de televiziuni din România, potrivit reprezentanţilor companiei.

Universal Channel, care a intrat pe piaţa din România pe 1 decembrie 2007, este cea mai importantă televiziune din portofoliul Universal Networks International şi difuzează filme hollywoodiene şi seriale, precum "Arcaşul", "Doi bărbaţi şi jumătate", Dexter", "Castle" şi "CSI: Miami".

După încetarea emisiei Universal Channel, UNI va rămâne prezentă pe piaţa audiovizualului din România cu televiziunile Diva şi E! Entertainment.

Ieşirea de pe piaţa audiovizualului din România a Universal Channel vine în contextul în care televiziunea a fost scoasă din grilele de cablu şi satelit ale RCS&RDS chiar în noaptea de Revelion, după cum MEDIAFAX a relatat la momentul respectiv.

Pe de altă parte, surse au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că un alt motiv pentru retragerea din audiovizualul românesc ar fi acela că Universal Channel era o televiziune "foarte scumpă", care difuza seriale americane imediat după premiera din SUA. Aceste costuri nu se justificau în condiţiile unei rate foarte mari a pirateriei din România, serialele difuzate de Universal Channel regăsindu-se pe mai multe site-uri ilegale, potrivit surselor citate.

Universal Networks International, divizia internaţională de televiziuni a NBCUniversal, este una dintre cele mai mari companii de divertisment, furnizând conţinut şi branduri de calitate în peste 176 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină şi Asia Pacific. Portofoliul include brandurile Universal Channel, Syfy, 13th Street Universal, Studio Universal, E! Entertainment Television, The Style Network, DIVA Universal, Telemundo şi Golf Channel. De asemenea, Universal Networks International reprezintă şi televiziunea Movies 24.

NBCUniversal News Group operează şi televiziuniune CNBC şi NBC News la nivel internaţional.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria