Utilizatorii de Twitter sunt mai titrați decât restul internauților (studiu)

Utilizatorii de Twitter sunt mai titrați decât restul internauților (studiu)

Utilizatorii de Twitter sunt, în medie, mai titrați și mai tineri decât ansamblul internauților prezenți pe rețelele sociale, potrivit unui studiu comun efectuat de Twitter, American Press Institute și firma de cercetare DB5 publicat marți și preluat de AFP.

Studiul a comparat un eșantion de 3.713 de utilizatori activi de Twitter cu un alt eșantion de 1.000 de persoane de pe rețelele sociale, reprezentative la nivel național, dintre care 469 nu erau și utilizatori de Twitter. Toți respondenții au fost majori și au fost intervievați on-line.

Studiul a relevat că 57% dintre utilizatorii de Twitter erau cel puțin absolvenți de învățământ superior, față de 40% pentru eșantionul persoanelor prezente în general pe rețelele sociale.

Un alt element de remarcat a fost că vârsta medie a utilizatorilor de Twitter este de 36 de ani, față de 46 de ani pentru al doilea eșantion.

În ceea ce privește subiectele urmărite, utilizatorii de Twitter sunt mult mai interesați de domeniul științei (47% față de 21% pe rețelele sociale), tehnologie (58% față de 26%), artă și cultură (43% față de 16 %) și drepturile omului (58% față de 34%).

În plus, 30% dintre utilizatorii de Twitter intervievați au indicat că intră pe această rețea deoarece aceasta îi ajută în activitatea lor profesională, față de numai 6% pentru respondenții din al doilea eșantion.

Mica pasăre albastră (logo-ul rețelei Twitter) este adesea prezentată ca o rețea foarte folosită de profesioniștii în comunicare, precum și de mărcile și personalitățile din lumea sportului, divertismentului și politicii, notează AFP. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

2 Fotografii inedite cu Nicu Ceaușescu, înainte să moară, la o petrecere unde a avut un tort cu secera și ciocan…

3 Cine este Americanu', motociclistul acuzat de omor

4 Discuţii aprinse între ardeleni şi moldoveni după un banc publicat de Ştefan Mandachi pe Facebook

5 VIDEO „Acasă o cerți pentru că rupe tapetul!” / O pisică domestică a alungat un urs brun în pădurile din Siberia