VIDEO „Frozen“ a devenit filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din istorie

VIDEO „Frozen“ a devenit filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din istorie

Potrivit Reuters, „Frozen“ a obţinut încasări de 398,4 milioane de dolari din box office-ul intern (Statele Unite ale Americii şi Canada) după ce a avut premiera, pe 27 noiembrie, cu o zi înainte de debutul weekendului în care americanii celebrează Sărbătoarea bunăvoinţei. Box office-ul internaţional a adus încă 674 milioane de dolari, iar totalul a ajuns astfel la peste 1,072 miliarde de dolari.

Pelicula animată „Frozen“, inspirată de basmul „Crăiasa Zăpezilor“ , spune povestea unei prinţese scandinave care trebuie să se împace cu sora ei cea mare. Aceasta din urmă, devenită regină, are puterea de a transforma în gheaţă tot ce atinge cu mâinile şi declanşează din greşeală o iarnă aspră care ameninţă să distrugă întregul regat.

Precedentul „campion“ în box office-ul mondial al filmelor de animaţie a fost lungmetrajul din 2010 „Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3“, care a obţinut încasări globale de 1.064 miliarde de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Atât „Frozen“, cât şi „Toy Story 3“ au fost distribuite de Walt Disney Pictures.

„Frozen“, care a rămas în Topul 10 al box office-ului nord-american mai bine de trei luni, ocupă în prezent locul al 10-lea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu