VIDEO Simfonia a III-a de George Enescu, în premieră mondială la Londra

VIDEO Simfonia a III-a de George Enescu, în premieră mondială la Londra

Concertul va avea loc la Southbank Centre, considerat unul dintre centrele culturale de grad zero din Londra şi din lume şi este, în acelaşi timp, şi sediul London Philarmonic Orchestra.

Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, de George Enescu, în interpretarea dirijorului Vladimir Jurowski a fost prezentată iniţial în cadrul programului ediţiei 2013 a Festivalului Internaţional “George Enescu” , pe 14 septembrie.
De-a lungul carierei, dirijorul Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante instituţii muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia sau Opéra Bastille de Paris. În anul 1999 a debutat la Metropolitan Opera New York.

Noi versiuni ale compoziţiilor enesciene, în interpretarea celor mai bine cotaţi artişti ai lumii sunt oferite publicului naţional şi internaţional odată cu fiecare ediţie a Festivalului. În acelaşi timp, Concursul Enescu introduce în repertoriul tinerilor artişti lucrări de George Enescu.

133 de ani de la naşterea lui George Enescu

Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu” marchează aniversarea de pe 19 august a singurului compozitor român intrat în patrimoniul cultural universal oferind publicului un fragment inedit din înregistrarea Raspodiei Române Nr.2, într-o interpretare de excepţie: Staatskapelle Berlin, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim, pe scena Sălii Palatului, chiar în timpul deschiderii ediţiei 2013 a Festivalului.

Înregistrarea poate fi accesată pe site-ul Festivalului „George Enescu”, www.festivalenescu.ro , şi face parte din seria „Enescu multimedia” iniţiată în vara acestui an pe canalul de YouTube al Festivalului , ca parte a deschiderii către noile tehnologii. Fragmentul video cu înregistrarea poate fi accesat aici.

Pe 1 septembrie 2013, cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Enescu s-a deschis cu un moment simbolic: Daniel Barenboim, unul dintre cei mai importanţi dirijori ai lumii, aflat în top 10 la nivel mondial a dirijirat Rapsodia Română nr. 2 în Re Major op. 11 de George Enescu, alături de prestigioasa orchestră Staatskapelle Berlin.
Într-unul dintre rarele interviuri acordate presei româneşti, Daniel Bareinboim a declarat că

„Enescu a fost o figură majoră”: „Festivalul omagiază un foarte mare muzician, care face parte din patrimoniul naţional şi mondial”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski