YouTube va lansa PRIMUL serviciu pe bază de abonament - VIDEO

YouTube va lansa PRIMUL serviciu pe bază de abonament - VIDEO

YouTube, site-ul de partajare de fişiere video deţinut de Google, va lansa un serviciu pe bază de abonament, fiind pentru prima dată când această platformă va limita accesul la o parte din conţinutul său, care va fi accesibil doar utilizatorilor care plătesc pentru a-l vizualiza, potrivit bbc.com.

Acest serviciu, intitulat YouTube Red, va fi disponibil iniţial în SUA şi le va impune utilizatorilor săi o taxă de 9,99 de dolari pe lună.

Prin intermediul YouTube Red, utilizatorii vor avea acces la un conţinut original şi exclusiv, care este creat de cei mai de succes vloggeri (creatori de conţinut de pe YouTube) şi care nu va include publicitate.

Vedete ale platformei online YouTube, precum PewDiePie, Rooster Teeth şi Lilly Singh, se numără printre numele implicate în acest proiect.

Începând din 28 octombrie, YouTube le va oferi utilizatorilor săi americani posibilitatea de a testa gratuit timp de o lună acest nou serviciu.

Informaţii privind lansarea la nivel internaţional a acestui serviciu contra cost şi preţurile la care YouTube Red va putea fi accesat ar urma să fie anunţate în curând.

"De mulţi ani, fanii YouTube ne-au spus că îşi doresc mai mult (...) mai multe opţiuni când se uită la conţinutul lor preferat, mai multe modalităţi de a-i susţine pe creatorii lor favoriţi şi, în special, opţiunea de a se uita la clipurile video preferate fără a fi întrerupţi (de reclame, n.r.)", potrivit unui anunţ publicat, miercuri, pe blogul companiei.

Printre show-urile originale care vor putea fi vizionate de la începutul anului viitor prin intermediul noului serviciu al YouTube se numără "Scare PewDiePie", o serie în care PewDiePie, un tânăr suedez pe numele lui real Felix Kjellberg, reacţionează la diferite situaţii inspirate din jocurile video preferate.

PewDiePie este cel mai celebru star al YouTube. Canalul său de pe această platformă a fost înfiinţat în aprilie 2010 şi are în prezent peste 39,9 milioane de abonaţi şi peste 10 miliarde de vizionări. Potrivit unui clasament recent al publicaţiei Forbes, PewDiePie este vedeta YouTube cu cele mai mari venituri în 2015, respectiv 12 milioane de dolari.

Pe de altă parte, conţinutul publicat pe acest nou serviciu al YouTube va putea fi descărcat şi vizionat de utilizatori atunci când aceştia nu sunt conectaţi la internet.

Abonaţii la YouTube Red vor avea acces şi la platforma YouTube Gaming, la noua aplicaţie YouTube Music şi la serviciul de streaming Google Play Music, potrivit aceluiaşi anunţ de miercuri al Google.

Pe de altă parte, versiunea actuală a YouTube, care include modelul de business bazat pe atragerea veniturilor din publicitate, va rămâne la fel ca până în prezent.

Mai mulţi analişti sugerează că va fi dificil pentru YouTube să schimbe obiceiurile gratuite de consum ale milioanelor de utilizatori ai acestei platforme şi să îi facă pe aceştia să plătească pentru conţinutul vizionat.

"Este minunat să vezi că YouTube oferă o alternativă la modelul său de business de până acum bazat exclusiv pe venituri încasate din publicitate", a declarat Brian Blau, analist al companiei americane de consultanţă şi cercetare în IT Gartner.

"Consumatorii vor să aibă posibilitatea de a alege şi vor opţiuni", a mai spus acesta, atrăgând însă atenţia că modelul pe bază de abonament nu a fost de multe ori bine implementat.

Pe de altă parte, Ian Maude, de la compania Enders Analysis, este la rândul său sceptic în privinţa audienţei pe care o va atrage noul serviciu al YouTube.

"Nu vor fi 50% dintre utilizatorii YouTube care vor plăti", a mai spus acesta, precizând că va fi un număr relativ mic de utilizatori ai acestei platforme online care vor fi dispuşi să plătească pentru noul serviciu.

Însă acest serviciu ar putea într-adevăr să asigure mai multe venituri pentru Google, care deţine YouTube, şi să determine compania să se dezvolte în zona conţinutului calitativ superior.

Platforma online YouTube are în prezent peste un miliard de utilizatori unici. Totodată, în fiecare zi sunt vizionate sute de milioane de ore pe YouTube şi sunt generate miliarde de vizionări, iar numărul de ore urmărite lunar pe YouTube creşte cu 50% în fiecare an, conform statisticilor prezentate pe youtube.com.

YouTube are peste 7 milioane de utilizatori unici lunar, în România, iar pe această platformă sunt înregistrate în prezent peste un milion de canale româneşti.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”