Zaharina ar putea fi un inhibitor al cancerului (studiu)

Zaharina ar putea fi un inhibitor al cancerului (studiu)

Zaharina, îndulcitor artificial al cărei consum a fost legat timp de mai multe decenii de apariția cancerului, ar putea avea un efect inhibitor asupra celulelor cancerigene, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate marți de Universitatea din Florida (UF), relatează EFE.

Studiul relevă că zaharina "are capacitatea de a inhiba o enzimă prezentă în multe tipuri de cancer", care face ca "celulele tumorale să supraviețuiască și să intre în metastază", notează într-un comunicat Robert MacKenna, profesor de Biochimie și Biologie Moleculară a Facultății de Medicină a UF.

Cercetătorii cred că zaharina ar putea astfel contribui la dezvoltarea de medicamente care să ducă la "tratarea cancerelor mai agresive care afectează sânii, ficatul, prostata, rinichii sau pancreasul". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat