Zaharina ar putea fi un inhibitor al cancerului (studiu)

Zaharina ar putea fi un inhibitor al cancerului (studiu)

Zaharina, îndulcitor artificial al cărei consum a fost legat timp de mai multe decenii de apariția cancerului, ar putea avea un efect inhibitor asupra celulelor cancerigene, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate marți de Universitatea din Florida (UF), relatează EFE.

Studiul relevă că zaharina "are capacitatea de a inhiba o enzimă prezentă în multe tipuri de cancer", care face ca "celulele tumorale să supraviețuiască și să intre în metastază", notează într-un comunicat Robert MacKenna, profesor de Biochimie și Biologie Moleculară a Facultății de Medicină a UF.

Cercetătorii cred că zaharina ar putea astfel contribui la dezvoltarea de medicamente care să ducă la "tratarea cancerelor mai agresive care afectează sânii, ficatul, prostata, rinichii sau pancreasul". AGERPRES


populare
astăzi

1 O informație care dă fiori...

2 Uite o chestie de îți stă mintea-n loc... / Poate nu știați, dar personaje ca ăsta colcăie prin toate instituțiile statului

3 VIDEO Priviți, Meloni e șocată după ce vede cât de mare este președintele Mozambicului...

4 Metoda transferul și procesul / Trei bugetari care bat recordul la salarii și longevitate

5 O fotografie cât o mie de cuvinte, cu Maia Sandu: „O femeie care poartă pe umeri o țară întreagă”