Alina Gorghiu a fost ALEASĂ preşedinte al PNL

Alina Gorghiu a fost ALEASĂ preşedinte al PNL

Alina Gorghiu, deputat PNL de Bucuresti, a fost aleasa noul presedinte al formatiunii, dupa ce presedintele ales Klaus Iohannis si-a anuntat retragerea din functie. Ea a primit 48 de voturi, iar contracandidatul sau Ludovic Orban, 27. Gorghiu a fost sustinuta de Iohannis, in timp ce Orban, de Crin Antonescu.

Ea va fi co-presedinte al PNL alaturi de Vasile Blaga, pana la Congresul partidului din 2017.

A inceput sedinta PNL in care va fi ales inlocuitorul lui Iohannis. Ludovic Orban: Nu numai ca nu ma retrag ci imi afirm cu si mai mare tarie candidatura. "Azi se numără bărbaţii în PNL. Pentru că multe p... se moaie de frica preşedintelui ţării", a scris senatorul Cristian Bodea pe Facebook.

Sedinta Biroul Politic National al vechiului Partid National Liberal, in cadrul caruia va fi ales presedintele formatiunii, care va fi copresedintele noului PNL, a inceput joi la Palatul Parlamentului. La aceasta sedinta participa presedintele PNL, Klaus Iohannis, fostul presedinte al formatiunii Crin Antonescu, cat si cei doi candidati la sefia partidului, Alina Gorghiu si Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a sosit la sedinta in timp ce Ludovic Orban dadea declaratii, el afirmand: "Sa-l lasam pe Ludovic sa-si faca numarul", transmite Agerpres.

Inainte de inceperea sedintei, Alina Gorghiu, Ludovic Orban si Crin Antonescu au dat declaratii.

Alina Gorghiu a afirmat ca ii ureaza succes contracandidatului sau.

"Astazi nu numai ca nu ma retrag ci dimpotriva imi afirm cu si mai mare tarie candidatura pt ca eu conider ca este legitima, care practic urmareste cateva obiectiva precise. I-am spus lui Klaus Iohannis ca si daca ar avea de gand sa ma sprijine sa nu isi manfeste aceasta optiune. Daca voi ajunge presedinte eu garantez ca pnl va deveni cel mai loial, cel mai serios partener al presedintelui klaus iohannis", a declarat Orban inaintea sedintei.

La randul sau, Crin Antonescu a confirmat ca il sustine pe Orban, dar ca asta nu presupune un "dramatism" si ca in cadrul PNL nu exista o batalie intre tabere.

In cadrul BPN, Iohannis si-a anuntat retragerea de la sefia PNL, ca urmare a alegerii sale ca presedinte al Romaniei.

Cel care va fi ales copresedinte al noului PNL va fi interimar, pana la congresul din 2017.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?