Iohannis: Ordonanţa care legalizează traseismul politic este un act ce denotă frica PSD

Iohannis: Ordonanţa care legalizează traseismul politic este un act ce denotă frica PSD

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, care dă posibilitatea aleşilor locali de a migra către alte partide politice decât cele sub sigla cărora au câştigat alegerile, este considerată de către preşedintele PNL, Klaus Iohannis, drept "un act care denotă frica PSD”, în perspectiva alegerilor prezidenţiale

Iohannis: Ordonanţa care legalizează traseismul politic este un act ce denotă frica PSD (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Prezent, duminică, la Vaslui, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat că PSD, prin ordonanţa dată de Guvernul Ponta, prin care dă liber aleşilor locali la traseismul politic, îşi creează un avantaj electoral pentru propriul candidat la funcţia cea mai înaltă în stat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul liberal crede că, de fapt, această ordonanţă demonstrează frica pe care principalul partid de guvernământ o are faţă de alegerile preşedinţiale din toamnă.

„Această ordonanţă, care legalizează traseismul politic în administraţia publică locală, este un act care denotă frica PSD. Este îngrijorător că, în România secolului XXI, un partid aflat la guvernare încearcă prin ordonanţă de urgenţă să creeze un avantaj electoral pentru propriul candidat. Dincolo de asta, sunt convins că foarte puţini primari vor pleca de la noi. Vor pleca acei primari care nu au pus umărul la alegerile europarlamentare şi care cu gândul au fost deja în cealaltă tabără”, a declarat, duminică, Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL crede însă că partidul său va rămâne la fel de puternic şi după plecarea unor primari, considerând că ordonanţa chiar ajută formaţiunea pe care o conduce.

„Partidul rămâne la fel de puternic. Când te duci la război, preferi să scapi de trădători înainte de bătălia decisivă. Dacă o luăm aşa, poate chiar ne ajută puţin această ordonanţă, dar asta nu o face mai corectă şi nici mai bună”, a conchis Iohannis.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, alături de liderul PDL, Vasile Blaga, şi alţi membri din conducerile celor două formaţiuni au participat, duminică, în sala Casei de Cultură „CConstantin Tănase Vaslui, la o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii celor două partide, în perspectiva apropiatelor alegeri preşedinţiale din toamna acestui an.

OUG ce permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la începutul şedinţei Guvernului, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate, el precizând şi că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile.

Iniţial, proiectul de act normativ prevedea un termen de 10 zile în care aleşii locali să-şi poată alege partidul.

Dacă ordonanţa va intra în vigoare la 1 septembrie, odată cu depunerea la Parlament, aleşii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi / 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntel…

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

5 ULTIMA ORĂ Detalii de culise / Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”