Adrian Severin: Plecarea lui Ponta s-a produs printr-o LOVITURĂ DE STAT. S-a revenit la DICTATURA carlistă. Se iese doar prin RĂZBOI!

Fostul europarlamentar şi ministru de Externe, Adrian Severin, afirmă că Guvernul Ponta a fost înlăturat de la Palatul Victoria în urma unei lovituri de stat, care a generat revenirea la dictatură, regim care poate fi înlăturat doar „prin revoluţie sau război“.

„Problema României în anul 2015 nu este plecarea lui Victor Ponta sau căderea Guvernului Ponta, ci modul în care ele s-au produs - printr-o lovitură de stat - şi mai ales ceea ce le-a urmat - înlocuirea democraţiei (pentru care, cum necum, în 1989 au murit oameni) cu oligocraţia (numita tehnocraţie), respectiv cu dictatura. S-a revenit la dictatura carlista din 1938. Or, de aici nu se iese decât prin revoluţie sau război“, a scris Adrian Severin, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru de Externe îi consideră vinovaţi de această situaţie pe preşedintele Klaus Iohannis, pe premierul Dacian Cioloş, pe fostul vicepremier Gabriel Oprea şi pe Gigi Becali, care, în opinia sa, sunt cei care conduc România.

„Istoria se repetă. Datele concrete ale acestei repetiţii confirmă butada potrivit căreia istoriile care se repetă sunt prima data tragedii iar apoi farse. Într-adevar, personajele anilor 1938-1940 - Regele Carol al II-lea, Armand Calinescu, Corneliu Zelea-Codreanu, generalul Ion Antonescu - dincolo de merite şi păcate, au fost personaje tragice. Personajele anilor 2014-2016 - Klaus Johannis, Dacian Ciolos, Gigi Becalli, Gabi Oprea - sunt doar nişte farsori şi niste gugumani. Istoria unei naţiuni condamnată a fi condusă de farsori şi gugumani se termină însă totdeauna tragic“, a conchis Severin.

Adrian Severin a fost deputat în Parlamentul timp de 18 ani, din 1990 şi până în 2008. Timp de un an a deţinut şi funcţia de ministru de Externe. Până la alegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al partidului, Severin a fost membru al Partidului Democrat, ulterior ajungând în PSD. Din septembrie 2005 Adrian Severin a fost euroobservator român în Parlamentul European, pentru ca odată cu aderarea României la UE să devină europarlamentar.

Ziarul britanic "The Sunday Times" a realizat o investigaţie jurnalistică în urma căreia a demonstrat că Adrian Severin a fost de acord să susţină amendamente la legislaţia europeană, în schimbul primirii unor sume de bani.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia