Adrian Severin: Plecarea lui Ponta s-a produs printr-o LOVITURĂ DE STAT. S-a revenit la DICTATURA carlistă. Se iese doar prin RĂZBOI!

Adrian Severin: Plecarea lui Ponta s-a produs printr-o LOVITURĂ DE STAT. S-a revenit la DICTATURA carlistă. Se iese doar prin RĂZBOI!

Fostul europarlamentar şi ministru de Externe, Adrian Severin, afirmă că Guvernul Ponta a fost înlăturat de la Palatul Victoria în urma unei lovituri de stat, care a generat revenirea la dictatură, regim care poate fi înlăturat doar „prin revoluţie sau război“.

„Problema României în anul 2015 nu este plecarea lui Victor Ponta sau căderea Guvernului Ponta, ci modul în care ele s-au produs - printr-o lovitură de stat - şi mai ales ceea ce le-a urmat - înlocuirea democraţiei (pentru care, cum necum, în 1989 au murit oameni) cu oligocraţia (numita tehnocraţie), respectiv cu dictatura. S-a revenit la dictatura carlista din 1938. Or, de aici nu se iese decât prin revoluţie sau război“, a scris Adrian Severin, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru de Externe îi consideră vinovaţi de această situaţie pe preşedintele Klaus Iohannis, pe premierul Dacian Cioloş, pe fostul vicepremier Gabriel Oprea şi pe Gigi Becali, care, în opinia sa, sunt cei care conduc România.

„Istoria se repetă. Datele concrete ale acestei repetiţii confirmă butada potrivit căreia istoriile care se repetă sunt prima data tragedii iar apoi farse. Într-adevar, personajele anilor 1938-1940 - Regele Carol al II-lea, Armand Calinescu, Corneliu Zelea-Codreanu, generalul Ion Antonescu - dincolo de merite şi păcate, au fost personaje tragice. Personajele anilor 2014-2016 - Klaus Johannis, Dacian Ciolos, Gigi Becalli, Gabi Oprea - sunt doar nişte farsori şi niste gugumani. Istoria unei naţiuni condamnată a fi condusă de farsori şi gugumani se termină însă totdeauna tragic“, a conchis Severin.

Adrian Severin a fost deputat în Parlamentul timp de 18 ani, din 1990 şi până în 2008. Timp de un an a deţinut şi funcţia de ministru de Externe. Până la alegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al partidului, Severin a fost membru al Partidului Democrat, ulterior ajungând în PSD. Din septembrie 2005 Adrian Severin a fost euroobservator român în Parlamentul European, pentru ca odată cu aderarea României la UE să devină europarlamentar.

Ziarul britanic "The Sunday Times" a realizat o investigaţie jurnalistică în urma căreia a demonstrat că Adrian Severin a fost de acord să susţină amendamente la legislaţia europeană, în schimbul primirii unor sume de bani.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor