AEP: Competitorii electorali trebuie să imprime pe toate materialele de propagandă denumirea operatorului economic

AEP: Competitorii electorali trebuie să imprime pe toate materialele de propagandă denumirea operatorului economic

Autoritatea Electorală Permanentă reamintește că, în conformitate cu prevederile legislației privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, competitorii electorali au obligația de a imprima pe toate materialele de propagandă electorală denumirea operatorului economic care le-a realizat.

"Autoritatea Electorală Permanentă reamintește că, în conformitate cu prevederile art. 29 alin. (2) și art. 48 din Legea nr.334/ 2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, competitorii electorali au obligația de a imprima pe toate materialele de propagandă electorală următoarele date: numele candidatului independent, denumirea partidului politic, a organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale, a alianței politice ori electorale care le-a comandat, după caz; denumirea operatorului economic care le-a realizat", se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES de AEP.

Potrivit dispozițiilor art. 27 alin. (2) și art. 42 alin. (1) și (2) din Legea nr. 370/ 2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, birourile electorale județene și birourile electorale ale sectoarelor municipiului București au competența de a dispune, prin decizie, înlăturarea materialelor de propagandă electorală care nu includ datele menționate, precum și de a sesiza Autoritatea Electorală Permanentă în vederea aplicării sancțiunii contravenționale prevăzută de lege — amendă de la 5.000 la 25.000 de lei, precizează sursa citată.

Având în vedere prevederile legii, sesizările trebuie să fie întotdeauna însoțite de probele pe care se întemeiază.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…