AGLOMERAŢIE la DNA/Şeful MASONILOR, AUDIAT în Dosarul Greblă/VIDEO

AGLOMERAŢIE la DNA/Şeful MASONILOR, AUDIAT în Dosarul Greblă/VIDEO

Generalul în rezervă Bartolomeu Constatin Săvoiu și Marele Maestru al Marii Loji Naționale a României - 1880, a fost audiat joi dimineață la DNA, în dosarul în care este cercetat judecătorul CCR Toni Greblă.

Săvoiu a fost judecător la un tribunal din Franța, în prezent ocupând funcția de Consilier în Comerţ şi Relaţii Economice Internaţionale.

Constantin Bartolomeu Săvoiu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.15, fiind însoţit de anchetatori.

Surse judiciare au declarat că pe numele lui Bartolomeu Săvoiu a fost emis un mandat de aducere, pentru a da declaraţii în dosarul în care judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă este suspectat de trafic de influenţă, iar finul acestuia, omul de afaceri gorjean Ion Bîrcină, de cumpărare de influenţă.

Potrivit unor documente ale procurorilor, generalul în rezervă este suspectat de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate. De aceleaşi fapte ar fi suspectaţi şi Toni Greblă şi Ion Bîrcină.

Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională a fost dus la DNA cu mandat, pentru a da declaraţii în faţa anchetatorilor. Aceștia îl suspectează de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în perioada în care era senator PSD, Greblă ar fi luat mită pentru a interveni la funcţionari publici în favoarea firmelor finului său. Mita era, printre altele, reprezentată de rochii pentru soţia lui, spun anchetatorii. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”