Ambasador: "Vrem să fim siguri că discuțiile din Parlament recunosc importanța luptei anticorupție pentru dezvoltarea României"

Ambasador: "Vrem să fim siguri că discuțiile din Parlament recunosc importanța luptei anticorupție pentru dezvoltarea României"

Ambasadorul Marii Britanii, dupa intalnirea avuta la Senat cu Tariceanu si Zgonea, impreuna cu insarcinatul cu Afaceri al SUA si alti doi ambasadori: "Vrem să fim siguri că discuțiile din Parlament recunosc importanța luptei anticorupție pentru dezvoltarea României".

Insarcinatul cu Afaceri al SUA, ambasadorul Marii Britanii, ambasadorul Olandei si adjunctul Ambasadei Germaniei au avut o intrevedere care a durat circa o ora si jumatate, miercuri, cu sefii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu si Valeriu Zgonea, la solicitarea insarcinatului cu Afaceri ad Interim al Americii la Bucuresti. Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat la finalul intalnirii, alaturi de ceilalti diplomati, ca recunosc rolul suvern al Parlamentului insa doresc sa se asigure ca discutiile din Parlament pe statul de drept "recunosc importanta luptei anticoruptie pentru dezvoltarea Romaniei".

"Am avut o intalnire foarte productiva. Multumim si dl Tariceanu si dl Zgonea pentru oportunitate si am subliniat importanta rolului parlamentului. Am subliniat importanta suveranitatii parlamentului, am discutat si aceasta perioada foarte importanta in Romania. Am sprijinit rolul DNA si organizatiilor anticoruptie in Romania care joaca un rol cheie. Si bineinteles nu este rolul nostru de a sugera noi legi, acesta este un rol pentru parlamentari, partidele politice si organizatiile si popor aici in Romania, dar vrem sa fie sigur ca discutii care au loc in ceea ce priveste statul de drept si in parlament sunt discutii care recunosc ca importanta aceasta lupta anticoruptie pentru dezvoltarea Romaniei si prosperitatea poporului roman", a declarat Brummel. Ceilalti trei diplomati au asistat la aceasta declaratii insa nu au dorit sa vorbeasca.

Intalnirea a avut loc la Senat, intre orele 16.30 - 18.10.

"Presedintele Senatului Romaniei, domnul Calin Popescu-Tariceanu si Presedintele Camerei Deputatilor, domnul Valeriu Zgonea, vor primi astazi, 13 mai a.c., ora 16.30, pe ES domnul Paul Brummell, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, ES domnul Mattheus van Bonzel Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos, domnul Dean Thompson, Insarcinat cu Afaceri ad Interim al Statelor Unite ale Americii si domnul Achim Troster, Seful Adjunct al Misiunii Ambasadei Germaniei. Intrevederea are loc la solicitarea domnului Dean Thompson" preciza anuntul de presa.

Insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, Dean Thompson, s-a aflat miercurea trecuta in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD), pentru aproximativ o ora. Zgonea a confirmat atunci ca au discutat despre proiectul de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

Proiectul, dezvaluit in premiera de HotNews.ro, ar crea obstacole noi in lupta anti-coruptie si prevede inclusiv pedepse cu inchisoarea pentru procurori.

Acesta este doar ultimul dintr-un sir mai lung de proiecte legislative initiate de parlamentari ai Puterii care au scop ingradirea luptei anti-coruptie.

Traian Basescu a afirmat in urma cu o zi ca este in "neregula" prezenta insarcinatului cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti in Camera Deputatilor pentru a cere "o interventie pentru nemodificarea Codului de Procedura Penala", "nu pentru ca astfel de discutii nu pot sa aiba loc, ci pentru faptul ca ele s-au facut ostentativ".

"Cand am vazut insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite mergand fara retinere la Parlament si tinand cont de declaratia domnului Zgonea, ca a fost vorba de o interventie pentru nemodificarea Codului de Procedura Penala, chiar am spus: ceva e in neregula. Si nu pentru ca astfel de discutii nu pot sa aiba loc, ci pentru faptul ca ele s-au facut ostentativ. Adica, insarcinatul cu afaceri al Statelor Unite chiar s-a dus peste seful uneia din Camerele Parlamentului si a cerut raspicat ceva. Astfel de discutii de regula exista. Sau pot exista. Dar ele se petrec discret, fara a da impresia ca vine o Ambasada peste Parlament. Aici cred ca a fost o greseala", a declarat marti fostul presedinte, intr-un interviu acordat site-ului PS News.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...