ANALIZĂ: Păreri împărţite în PSD privind excluderea lui Hrebenciuc şi Şova, dar neasumate oficial

ANALIZĂ: Păreri împărţite în PSD privind excluderea lui Hrebenciuc şi Şova, dar neasumate oficial

Liderii PSD au opinii pro şi contra aplicării sancţiunii de excludere din partid pentru Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, care au discutat despre succesiune în partid, unii considerând că cei doi trebui excluşi imediat, alţii arătând că măsura nu se susţine, întrucât discuţia nu a fost publică.

 

Toate aceste opinii au însă un numitor comun: nimeni din PSD nu este dispus să şi le asume oficial, nici după ce stenogramele discuţiilor Şova - Hrebenciuc au devenit publice şi cu atât mai puţin după ce Sebastian Ghiță , un apropiat al lui Victor Ponta , a cerut explicit suspendarea celor doi din partid.

Contactat de MEDIAFAX, unul dintre liderii din teritoriu ai PSD a afirmat că Hrebenciuc şi Şova trebuie excluşi din partid imediat.

"Dacă eram Ponta, îi dădeam afară şi pe Hrebenciuc şi pe Şova în secunda doi. Trebuie pusă în aplicare decizia CExN şi a BPN de la Orăştie, unde am votat toţi că acei care vor discuta despre succesiune vor fi sancţionaţi cu excluderea din partid. Pe asta trebuie bătut monedă acum", a spus social-democratul.

Un alt lider din teritoriu a apreciat că discuţiile dintre Hrebenciuc şi Şova nu sunt de natură să conducă la excluderea celor doi.

"Nu sunt de acord cu excluderea. Am lucrat opt ani cu Hrebenciuc, îl cunosc pe Dan. Am votat la CExN pentru excluderea celor care discută despre succesiune, dar acum, dacă doi oameni sau doi primari, vorbesc cum să se susţină unul pe altul, ce le facem, îi dăm afară?", a spus social-democratul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...