Antena3 vă manipulează cu stenograme în baza cărora DNA a trimis în judecată pentru şantaj pe Anghel Izaura, Ion Grinică, Marius Constantin şi Anghel Florin, zis Ambasador

Antena3 vă manipulează cu stenograme în baza cărora DNA a trimis în judecată pentru şantaj pe Anghel Izaura, Ion Grinică, Marius Constantin şi Anghel Florin, zis Ambasador

Stenogramele prin care Antena3 încearcă să facă legătura directă între banii primiţi de Mircea Băsescu şi Traian Băsescu fac parte din dosarul în urma căruia DNA i-a  trimis deja în judecată pe Izaura Anghel, Marius Constantin, Ion Grinică, Florin Anghel, zis Ambasador, şi nu Băsică, aşa cum manipulează în continuare Antena3, şi Fănica Anghel. V-am spus că acest Dosar va cunoaşte răsturnări spectaculoase de situaţie. Iar bolnavii din spitalul lui Voiculescu şi-au luat cea mai mare ţeapă. Ei mai mult nu mai pot prezenta. Conducta s-a cam strânbat şi nu mai curge nimic. Vă prezentăm în continuare comunicatul DNA prin care sunt trimişi în judecată cei menţionaţi mai sus. Şi, în continuare stenogramele prezentate de Antena3. Facem încă o dată precizarea că aceste stenograme au fost realizate după denunţul lui Mircea Băsescu privind şantajul. Faceţi diferenţa.

Vă prezentăm în continuare Comunicatul DNA, fără interpretări:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: 
CONSTANTIN MARIUS, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă 
ANGHEL IZAURA(foto)- concubina primului menționat, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante 
ANGHEL GRINICĂ – ION, minor în vârstă de 17 ani - fiul celei de-a doua menționate, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante,
ANGHEL FLORIN, (aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză), fratele celei de-a doua menţionate, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă
ANGHEL FĂNICA, mama celei de-a doua menţionate, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

La data de 01.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei persoane, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro.

La data de 26.03.2014, inculpaţii Anghel Fănica şi Anghel Florin au exercitat ameninţări asupra unei persoane (martor în prezenta cauză), cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor.

La datele de 26.05.2014 şi 29.05.2014, inculpaţii Constantin Marius, Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro.
La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu ceilalți doi inculpați suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Raportat la această infracțiune de șantaj, reţinerea prevederilor privind circumstanța agravantă este justificată deoarece aceasta a fost comisă în forma de participaţie a coautoratului de trei inculpaţi (Constantin Marius, Anghel Izaura și inculpatul minor Anghel Grinică Ion).

La data de 31.05.2014, inculpatul Anghel Florin, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Inculpatul Anghel Florin a amenințat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv implicarea ei în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, urmând să disemineze şi o presupusă înregistrare având ca obiect aceste aspecte.

Prezentul dosar a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunerea menţinerii măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Constantin Marius şi a măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 Stenogramele din dosarul în care este implicat Mircea Băsescu, prezentate de Antena 3, marţi seară, 24 iunie:

Izaura Anghel: Naşule eu mă duc şi dau la DNA şi mata într-o săptămână eşti arestat!

Mircea Basescu: Poftim?

Izaura Anghel: Într-o săptămână eşti arestat dacă eu dau filmarea! Îţi garantez milion la milion!

Anghel Grinica: Noi nu mergem la tv, noi mergem direct în faţă la DNA.

Izaura Anghel: La DNA direct.

Constantin Marius (concubinul Izaurei Anghel): Sunteţi filmat şi banii şi tot!

Anghel Grinica Ion (fiul Izaurei): Vă arăt filmarea dacă nu credeţi...

Mircea Basescu: Măi, cine ştiu ce oi fi spus eu, mă, atâtea s-ar fi putut să le fi spus, na ... eram cu Marian ştii, să vă ajutam, pe Marian să....

Izaura Anghel: Eşti filmat naşule, şi Doina e filmată! Şi la dumneavoastră acasă când a fost naşa, eu, mama şi cu Florin şi vorbeam la masă, şi atunci esti filmat.

Anghel Grinica Ion: Naşule, hai mai bine să găsim o zi.

Izaura Anghel: Să găsim o soluţie să nu ajungem acolo.

Anghel Grinica Ion: Să ne daţi banii!

Izaura Anghel: Noi d-asta am venit mereu la Constanţa! Ca să nu nu ajungem la presă şi la DIICOT! Că ştii ce aşteaptă DNA, uite atât, pe cuvânt dacă aşteaptă poate o unghie şi noi nu vrem să ajungem acolo. Mai bine daţi-ne banii!

Anghel Grinica Ion: Noi deja suntem toţi la închisoare!

Anghel Grinica Ion: Naşule, hai că facem într-o zi, duminică, mergeţi cu noi în vizită la tata şi vorbiţi cu tata direct, faţa în faţă.

Mircea Băsescu: Şi asta e o variantă...

Izaura Anghel: Ce să vorbească acolo cu tata de bani, că acolo e ascultat tot...

Mircea Băsescu: Dar tata ce ştie? Tata nu ştie nimic?

Izaura Anghel: I-a dat tata bani, i-am dat eu, mama şi Florin!

Mircea Băsescu: Dar unde i-aţi dat banii lu'... La Drăgăneşti?

Izaura Anghel: Nu!. Aici la mata, la Constanţa.

Anghel Grinica Ion: Aici la Constanţa!

Izaura Anghel: N-am dat un ban la Drăgăneşti! La Constanţa, într-un apartament, a venit o femeie de la bancă...

Constantin Marius: Primii bani când s-au dat am fost şi eu atunci.

Izaura Anghel: Şi el a fost.

Constantin Marius: A chemat o femeie de la bancă şi ne-am întâlnit într-un apartament, dar nu mai ştiu să ajung acum acolo unde ne-am întâlnit noi.

Mircea Basescu: Ihi

Constantin Marius: Am mers din partea aia în Constanţa, spre Mc'Donalds'ul ăla, în partea aia.

Izaura Anghel: Când îi dădeam banii lui Marian, Florin l-a filmat şi el dădea în numele tău, de numele lu' dvs. " Că-i dau lui banii. Banii ăştia ajunge la Mircea" N-are cum.

Anghel Grinica Ion: C-o să scape taică-tu, într-o săptămâna, două săptămâni, o să scape.

Izaura Anghel: Rămâne 50 şi mai rămâne 230. Şi 30.000 de euro mi-i dai pe 15 iunie şi 200, îmi dai 100 în iulie şi 100 în septembrie. C-aşa nu putem!

Mircea Băsescu: Greu, mici şanse...

Izaura Anghel: Deci cu ăştia nu am ce să fac

Constantin Marius: Hai să facem într-un fel măcar, nu ştiu cum să-ţi spun, hai să rezolvăm într-un fel.

Mircea Anghel: Mă mai laşi o săptămână, două...

Izaura Anghel: Nu pot, naşule...

Mircea Băsescu: Taci, mă, taci din gură! Ca să fac eu nişte planuri, să văd eu şi după aia stăm de vorbă amândoi.. Că cu tine nu se poate sta de vorba, tu eşti mai...

Constantin Marius: Înţeleg, măi naşule, dar pune-te şi dumneata în situaţia noastră...

Mircea Băsescu: Mă, tu nu înţelegi că eu nu am bani?

Izaura Anghel: Uite ce mă enervează, n-ai mata bani ... Du-te şi împrumută-te la frate-tu...

Mircea Băsescu: Cum să mă împrumut mă de la frate-miu, tu crezi că ăla are bani? Să ştii că nici ăla nu are...

Constantin Marius: Traian? Nu are bani? Nu are ăla bani?

Mircea Băsescu: Nu

Constantin Marius: Hai mă... (...) Naşule, eşti într-o filmare.

Mircea Băsescu: Afacerea voastră...

Constantin Marius: Are filmarea când zici dumneata că te duci şi dai banii la Traian, şi vorbeşti cu el şi facem ceva şi rezolvăm.

Mircea Băsescu: Bă, fugi de aici!

Anghel Grinica Ion: Bă, v-aducea şi niste aicea..

Constantin Marius: Să mor dacă te mint!

Mircea Băsescu: Cine ştie ce dracu' am spus eu ca să...

Constantin Marius: Că eu nu am de ce să mint..

Iată cum titrează Antena3 în baza acestor înregistrări în baza cărora unii sunt reţinuţi pentru şantaj:

Noi dezvăluiri în scandalul Bercea-GATE. Mircea Băsescu admite că a luat bani pentru fratele său, Traian
DE O.P.   •   25 IUN 2014   •   05:30Comenteaza 
 
 Scandalul Bercea-Gate continuă cu noi dezvăluiri. Mircea Băsescu admite în faţa DNA că a luat bani pentru fratele său Traian. În seria de stenograme, înregistrate la flagrantul organizat de DNA, apar Mircea Băsescu şi Izaura, fiica lui Bercea Mondial. 

Cei doi poartă negocieri intense pentru returnarea banilor, iar fratele preşedintelui nu neagă niciun moment sutele de mii de euro primite.

Izaura îi spune clar lui Mircea Băsescu: trebuie să dea banii înapoi deoarece nu a reuşit să-l scape pe Bercea Mondial de închisoare, lucru pentru care a fost plătit.

(convorbire intre Izaura si Mircea Basescu)
Naşule ... "I-aţi spus că i-aţi dat si lui fratele dvs Traian. Înteleg, mai nasule...."

ANGHEL GRINICĂ ION: "Noi nu mergem la televiziune! Noi mergem direct în faţă la DNA". 

BĂSESCU MIRCEA: "Măi, cine ştie ce oi fi spus eu..."


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…