Antonescu: Mircea Diaconu nu procedează corect față de noi

Antonescu: Mircea Diaconu nu procedează corect față de noi

Mircea Diaconu a fost SCOS DE PE LISTA PNL pentru europarlamentare

Prezent duminică la întrunirea Delegației Permanente a PNL Argeș, președintele PNL Crin Antonescu a afirmat că Mircea Diaconu ”nu procedează corect” față PNL, în contextul în care partidul l-a susținut pentru a ocupa funcții importante și l-a susținut ”în momentele grele”, transmite corespondentul MEDIAFX.

”Mircea Diaconu a fost primit în PNL cu tot respectul, cu toată dragostea, cu toată admirația. (…) Cred că Mircea Diaconu ar fi putut înțelege situația Partidului Național Liberal. A preferat o altă cale”, a spus Crin Antonescu.

Acesta a explicat că o eventuală susținere a candidaturii lui Mircea Diaconu pe lista PNL ar fi implicat riscul unor atacuri vehemente în campania electorală pe tema respectării legilor, a sentințelor judecătorești și a statului de drept.

”Din cauza unei sentințe judecătorești date de Înalta Curte și care, am consultat toți juriștii dinăuntrul și din afara partidului, nu poate fi încălcată, n-am putut susține, cu acest prilej, la aceste alegeri, candidatura lui Mircea Diaconu fără riscul de a transforma o bună parte a campaniei într-un atac vehement exact pe o linie care e foarte importantă acum și pe viitor și anume linia respectării legii, respectării sentințelor judecătorești, bune sau rele, că ne plac sau nu ne plac, respectării statului de drept”, a spus Crin Antonescu.

El a precizat că îi păstrează ”aceeași simpatie” lui Mircea Diaconu, dar remarcă ”încă o dată cât de greu este să fii membru al unui partid”.

Antonescu a mai afirmat că, în calitate de președinte care a deschis ”atât cât a putut porțile acestui partid pentru oameni din societatea civilă, pentru vârfuri în profesia lor”, observă că ”în marile bătălii și în momentele grele până la urmă tot pe cei care sunt sângele acestui partid la bine și la rău te poți baza”.

Numele lui Mircea Diaconu a fost retras, în 18 martie, de pe lista de candidaţi PNL pentru alegerile europarlamentare.

În 19 martie, Mircea Diaconu a anunţat că şi-a dat demisia din PNL şi va candida independent la alegerile europarlamentare.

Miercuri seară, Mircea Diaconu şi-a depus, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Admiterea sau respingerea candidaturilor de către BEC trebuie să se facă până în 5 aprilie.

Soluţionarea contestaţiilor privind candidaturile la PE se face de către Tribunalul Bucureşti.
Mircea Diaconu a declarat că la BEC există contestaţii la candidatura sa ca independent la alegerile pentru PE deoarece cineva vrea să îi ia "dreptul de a alege şi a fi ales", referindu-se la o persoană cu care a avut divergenţe în 2009 şi care "conduce cu o mână de fier forjat", fără a o nominaliza.

Diaconu a spus că nu crede că BEC îi va respinge candidatura.

Tot miercuri, Agenţia Naţională de Integritate trimisese BEC o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

"Agenția Națională de Integritate comunică Biroului Electoral Central faptul că domnul Mircea Diaconu nu îndeplinește condițiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European. Considerentele pe care le avem în vedere sunt întemeiate pe următoarele: Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.3104/2012 prin care a fost respins recursul formulat de domnul Diaconu Mircea; Constituția României republicată; Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative; Legea nr. 33/2007 - republicată privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European", se arată în informarea semnată de preşedintele ANI, Horia Georgescu, şi adresată preşedintelui BEC, Florentin Sorin Drăguţ.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...