Antonescu: Ponta să-l demită pe Blănculescu pentru declaraţii ale acestuia în privinţa NATO

Antonescu: Ponta să-l demită pe Blănculescu pentru declaraţii ale acestuia în privinţa NATO

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut, vineri, premierului Victor Ponta să-l demită pe consilierul său onorific Ionel Blănculescu, pentru o serie de declaraţii ale acestuia în legătură cu NATO şi prezenţa militarilor americani în România.

Antonescu: Ponta să-l demită pe Blănculescu pentru declaraţii ale acestuia în privinţa NATO (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Liderul PNL a citat şi a criticat afirmaţii ale lui Blănculescu în care susţinea că România ar deveni "o ţintă perfectă" prin prezenţa americană în România, în contextul unei curse a înarmării în zonă sub egida NATO.

Antonescu a susţinut că nu-i contestă dreptul la opinie lui Blănculescu, însă declaraţiile acestuia în calitate de consilier al primierului i se par "extrem de grave şi de natură a impune o reacţie imediat şi tranşantă a primului ministru".

"Cerem prim-ministrului Victor Ponta să-l elibereze pe domnul Blănculescu din calitatea de consilier, fără ezitare, imediat, considerând că în caz contrar îşi asumă, împărtăşeşte acest tip de declaraţii. (...) Domnul Blănculescu poate să creadă orice, poate să afirme convingerile sale, poate să intre şi în greva foamei, poate să facă orice formă de protest legală, împotriva manevrelor militare americane de la Deveselu sau din altă parte pe glob, nu o poate face însă în calitate de consilier al primului ministru, fără ca primul ministru să fie implicat în această chestiune", a afirmat preşedintele PNL.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina