B1 și Evz, LIMBIȘOARE în C...UL lui Ponta și ATACURI la Isărescu și Iohannis

B1 și Evz, LIMBIȘOARE în C...UL lui Ponta și ATACURI la Isărescu și Iohannis

B1 și subsidiarul, Evz, condus de recent audiatul la DNA Dan Andronic, își plătesc tributul de slugi datoare la stat către jigodia penală care tace de câteva zile. Aranjându-și, probabil, bobii retragerii. Primii care au ieșit cu limbuța la curulețul proaspăt întors din Georgia au fost cei de la Evz. Cu două știri pe care le poți citi doar la haznaua lui Ghiță. Spre seară a fost rândul celor de la B1 să sară la beregușul dușmanilor Penalului. Silă, scârbă, penibil. Din partea unor cârpe mediatice care sughit a moarte sub greutatea datoriilor imense și a lipsei de comenzi de la stat, că, de acum, ce să vezi, veghează DNA-ul!

1. Știrea despre Iohannis, ștearsă de pe site-ul Evz!

SURSA/Google

Preşedintele Iohannis a plecat pe șest în străinătate
www.evz.ro‎ - Acum 6 ore
Președintele Klaus Iohannis se află în vacanță în străinătate, susțin surse neoficiale. ..

România TV

Președintele Klaus Iohannis ar fi plecat în vacanță în străinătate

Potrivit evz.ro, deși „surse oficiale" de la Palatul Cotroceni au afirmat că șeful statului își va petrece vacanța la Sibiu și la Neptun, acesta s-a aflat de fapt peste hotare.

Administrația Prezidențială a refuzat să precizeze oficial unde se află Iohannis și pentru cât timp lipsește. În aprilie, în vacanța de Paști, Biroul de Presă al Președinției a precizat, cel puțin, faptul că Iohannis este în concediu, chiar dacă nu a precizat că acesta se află în insula Madeira.

Deci, ce avem aici? Evz a lansat luni după prânz o așa-zisă știre că președintele Iohannis ar fi plecat într-o vacanță, pe ascus, în străinătate. RTV Ghiță a și preluat-o într-un material mai amplu, care includea și un editorial anti-Iohannis scris de Ion Cristoiu. Așa-zisa știre a fost ștearsă ulterior, fără nicio jenă, ca urmele de căcat mâncat în grabă, de pe site-ul publicației!

2. Rezultatul EXPERTIZEI financiar-contabile în dosarul premierului Victor Ponta de la DNA: Prejudiciul este ZERO/SURSA/Evz 

Expertiza financiar-contabilă realizată în dosarul premierului Victor Ponta a ajuns la DNA şi arată că nu a existat un prejudiciu produs statului, susţin surse citate de România TV. Procurorul care instrumentează dosarul Rovinari-Turceni, în care este cercetat şi Ponta, s-a întors luni din concediu. Procurorul care instrumentează cazul, Jean Uncheşelu, s-a întors luni din concediu şi reia verificările, relatează România TV.

Victor Ponta a fost pus sub inculpare în dosarul Rovinari-Turceni, în care este urmărit penal, alături de Dan Şova. În iulie, când a fost la DNA, Victor Ponta declara că va reveni pentru a da declaraţii în luna august, atunci când va fi gata expertiza financiar-contabilă dispusă în dosar.

Pe prima pagină, Evz a publicat o știre difuzată de RTV Ghiță!

3. Lista Fantomelor Securității: Mugur Isărescu a avut misiuni în SUA înainte și după 1989 (VIDEO) Un articol de: B1.ro | 17 Aug 2015, 19:42

Sabin Orcan a început luni o serie de dezvăluiri în cadrul emisiunii "X-Press" despre ofiţeri acoperiţi sau colaboratori ai serviciilor secrete care continuă să ocupe funcţii-cheie în stat. Primul nume pe ”Lista Fantomelor Securității” este Mugur Isărescu, cel care de 25 de ani ocupă funcția de guvernator al BNR.

Orcan a precizat că are certitudinea că Isărescu a fost ofițer acoperit după ce a discutat cu patru "domni" care au lucrat în serviciile de informații înainte și după 1989.

Astfel, în CV-ul de pe site-ul BNR scrie că Mugur Isărescu, Printre studiile, medalii și cărțile publicate este menționat și faptul că a efectuat un stagiu de pregătire în SUA pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, perioadă în care era greu să mergi și într-o țară socialistă.

Astfel, guvernatorul BNR a terminat Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Comerţ, specialitatea Comerţ Exterior, în anul 1971.

În perioada 1971 - 1990 a fost cercetător ştiinţific la Institutul de Economie Mondială (cercetător ştiinţific principal, gradul III din 1980; cercetător ştiinţific principal, gradul I din 1990).

Conform CV-ului depus la Camera Deputaților, Isărescu a fost angajat în diplomație.

La activitatea didactică, în perioada 1980 - 1989 a fost conferențiar pe probleme financiare și valutare la Centrul de specializare al Ministerului Afacerilor Externe. Isărescu a predat oamenilor din MAE.

În februarie 1990, Mugur Isărescu este trimis de Ministerul Afacerilor Externe la Ambasada României de la Washington, unde a ocupat vreme de şase luni postul de secretar cu probleme economice și monetare.

Misiunea la Washington a durat din martie până în august 1990. Întors în țară, Isărescu a fost numit guvernator al BNR, funcție pe care o ocupă și în prezent, cu o scurtă pauză, atunci când a fost premierul României.

"După numirea în funcția de guvernator al BNR, Mugur Isărescu primește însărcinarea de a conduce Comisia guvernamentală pentru identificarea și recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului de către Nicolae Ceaușescu și colaboratorii sai”. Este posibil ca la numirea să în funcția de guvernator al BNR să se fi ținut cont și de preluarea controlului asupra comisiei amintite, spinoasa problemă a fondurilor deturnate, dând deja destulă bătaie de cap noului regim politic de la București", potrivit danbadea.net.

Din 1997, Isărescu ocupă și poziția de director al Institutului de Economie Mondială despre care Dan Badea scria pe propriul blog că "până în 1990, Institutul de Economie Mondială (IEM) de la București a fost o instituție de acoperire pentru fostul serviciu de informații externe din cadrul Securității (DIE/CIE) și a avut regim de unitate militară. El a fost înființat și organizat după modelul faimosului institut de economie mondială de la Moscova, condus de nu mai puțin faimosul Arbatov. În afară academicianului Costin Murgescu, plasat că director general, datorită autorității profesionale, restul personalului lucra în regim cvasimilitar". 

Sabin Orcan a făcut referire și la o notă SIE-DIICOT despre relația dintre Mugur Isărescu și Dan Voiculescu. Potrivit acestui document, Isărescu a condus între 1990-1991 Comisia Guvernamentală pentru identificarea şi recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului de către Nicolae Ceauşescu şi colaboratorii săi. În această calitate, Isărescu l-a anchetat pe Voiculescu și chiar l-a interogat de două ori. Cu toate că cei doi se cunoaşteau de mulţi ani şi erau apropiaţi, Mugur Isărescu s-a prefăcut că nu îl cunoaşte pe Dan Voiculescu. Acest lucru, au afirmat procurorii DIICOT şi ofiţerii SIE, ridică grave suspiciuni cu privirea la corectitudinea anchetei şi la hotărârea lui Mugur Isărescu de a duce ancheta până la capăt. Raportul SIE-DIICOT notează în final că Dan Voiculescu nu a păţit nimic deoarece Comisia condusă de Isărescu nu a obţinut nici un rezultat concret.

Lista Fantomelor Securității: Mugur Isărescu a avut misiuni în SUA înainte și după 1989Oancea și Ghiță, la taină

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

3 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

4 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

5 De citit...