Băsescu: DNA-ul să-l ia pe Ponta cu Diaspora și cu Rompetrol!

Băsescu: DNA-ul să-l ia pe Ponta cu Diaspora și cu Rompetrol!

Traian Basescu: Justitia nu are nevoie sa intre in relatia cu Ponta in lucruri marunte si care sunt greu de sustinut, precum incompatibilitatea. E afacerea Turceni-Rovinari, votul in diaspora, cazul Rompetrol, sunt destule.

Traian Basescu a declarat luni ca i se pare "nelalocul ei descoperire de incompatibilitate (in dosarul lui Victor Ponta - n.red.) care e subtire ca argumente, cand de fapt e afacerea Turceni-Rovinari, este cazul votului in dispora care de fapt a fost obstructionat cu stiinta si cu instructiunile prim-ministrului, este cazul Rompetrol, sunt destule. Justitia nu are nevoie sa intre in relatia cu Ponta in lucruri marunte si care sunt greu de sustinut". Fostul presedinte a mai afirmat ca Victor Ponta trebuia de la inceput sa isi dea demisia, si ca prin refuzul de a face acest lucru a creat o criza politica.

Declaratii Traian Basescu:

*Eu am fost adversarul acelei asa-zise incompatibilitati, dar de ani de zile sustin faptul ca Ponta si sova au facut afaceri ilegale la Turceni Rovinari bazate pe trafic de influenta. Iata ca acum se intampla.

*Nu am niciun dubiu ca Sova si Ponta au responsabilitati in afacerea Rovinari- Turceni, cum nu am niciun dubiu de ce Ponta a cerut partidului sa il protejeze pe Sova acolo s-au falsificat probe, ori Ponta se pare ca este partas la aceasta falsificare de probe de catre cabinetul lui Sova.

*De asta mi se pare nelalocul ei descoperirea de incompatibilitate care e subtire ca argumente cand de fapt e afacerea Turceni - Rovinari, este cazul votului in dispora care de fapt a fost obstructionat cu stiinta si cu instructiunile prim-ministrului, este cazul Rompetrol, sunt destule. Justitia nu are nevoie sa intre in relatia cu Ponta in lucruri marinte si care sunt greu de sustinut.

*Cred abordarea lui Ponta nu poate fi decat una corecta legata de demisia sa din fruntea Guvernului. Nu are alta solutie.

*Trebuia sa faca acest lucru de la bun inceput, de cand i s-au adus la cunostinta acuzatiile legate de parteneriatul dintre cabinetul lui Sova si cabinetul lui

*A lungit lucrurile si le-a incurcat creand si o criza politica. Acum, in opinia mea, fiecare minut in care nu isi anunta demisia este o eroare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa