Băsescu îl SCOATE din DULAP pe TATA-SOCRU : ,,Ponta, TICĂLOSULE, mortul e în familia ta''

Băsescu îl SCOATE din DULAP pe TATA-SOCRU : ,,Ponta, TICĂLOSULE, mortul e în familia ta''

Fostul presedinte Traian Basescu spune joi ca fostul ministru al Agriculturii Ilie Sîrbu, socrul lui Victor Ponta, a patronat semnarea, în 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer.

 "Plagiatorul mincinos este şi ticălos. Tata socru, fostul ministru al Agriculturii Ilie Sîrbu, a patronat semnarea, în 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Schweighofer. La semnarea contractului, şeful corpului de control era actualul premier, VV Ponta. Actualul director general de la ROMSILVA, domnul Adam Crăciunescu, protejat al lui tata socru, era secretar de stat, responsabil cu pădurile în Ministerul Agriculturii atunci cînd s-a semnat contractul cu austriecii.

În 2013, cînd contractul pe zece ani al austriecilor a expirat, VV Ponta era prim ministru, Adrian Crăciunescu era director la ROMSILVA, iar tata socru devenise celebru samsar al codrilor şi terenurilor agricole ale României. Niciunul nu a făcut nimic pentru a pune frînă lăcomiei austriecilor.

Mai mult, ticălosul plagiator şi mincinos face aluzie la faptul că, în susţinerile lui, are argumente primite de la servicii de informaţii, lucru absolut imposibil fără informarea simultană a preşedintelui, avînd în vedere magnitudinea subiectului .
Şi pentru că urmare a reacţiei societăţii, se strînge laţul în jurul politicienilor care au patronat jaful pădurilor, ca orice ticălos, Ponta încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor, profitînd de faptul că preşedintele a fost suficient de inabil să nu explice public motivul întoarcerii la Parlament a Codului Silvic.

Este drept că, dincolo de gardul Cotroceniului, se află şi sforarul Dan Mihalache, dar totuşi... Ponta, vezi că mortul este în familia ta, în administraţia ta si in clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sarbu etc.", a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Citește și  Voievodul Minciunii, cu SISTEMUL și PROPAGANDA în spate, îl UMILEȘTE pe Marele Mut

UPDATE Intr-o interventie telefonica la B1TV, Traian Basescu a reluat acuzatiile, venind cu explicatii aditionale. Vezi mai jos declaratiile fostului presedinte:

*Este exact motivul pe care l-am deslusit si in postarea de astazi de pe Facebook, dorinta de a arunca peste gardul Cotroceniului o problema care in niciun caz nu este a presedintelui Iohannis.

*Daca Iohannis a gresit ceva, acel lucru este ca nu a explicat bine.
Asta a fost gestul pe care care toata mafia cu suport politic din Parlament si din fostele guverne l-au folosit drept scuza.

*In realitate, radacinile problemei firmei austriece sunt in 2003. In timp ce domnul Victor Viorel Ponta era sef al Corpului de Control, tata socru era ministru al Agriculturii, iar actualul director Romsilva era secretar de stat in Ministerul Agriculturii responsabil cu padurile. Acestia au fost cei care au patronat.

*La guvernarea Nastase a fost practica: padurile date unei firme austriece pe 10 ai, petrolul dat pe 10 ani si nu s-a mai facut rediscutarea redeventei, Bechetel-ul dat forever, iar oamenii acestia incearca acum sa puna in carca altuia efectele coruptiei din perioada Nastase. Iar ce fac acum cu padurile e acelasi lucru: incearca sa puna in spatele unor noi veniti la putere responsabilitatea pentru ce au facut in mandatul lui Nastase.

*Nu am avut putere executiva mai mare decat are Iohannis acum, dar firma austriaca nu a fost subiect de dezbatere publica pana acum.

*In timpul mandatului meu a fost batalia gaterelor ilegale, iar SRI a avut iun rol important dand informatii presedintelui si executivului despre taerile ilegale. Acum nu mai vorbim de taieri ilegale, vorbim despre taieri abuzive cu acoperire legala.

*Daca vreti sa fiu foarte sincer, urmarind dezbaterea publica, cred ca se urmareste o schimbarea a legii, o imbunatatire a punerii sub control a ceea ce se intampla cu padurile, si era si timpul.

*Eu as limita nu la 30 % drept de taiere ci la 30% drept de cifra de afaceri in legatura cu taierile. Ei taie cu legea in mana, dar fac altceva periculos, achizitioneaza de la toti cei care taie la cele mai bune preturi si pur si simplu distrug piata.

*Daca SRI ar fi avut aceste informatii, cu siguranta ele erau pe masa presedintelui, mai ales ca au fost dezbateri publice, au fost proteste, iar la astfel de momente serviciile de informatii reactioneaza prompt. Dupa parerea mea, Ponta a blufat ieri, a vrut doar sa isi consolideze o minciuna. Nu am niciun dubiu, oricare ar fi simpatiile sefilor serviciilor, ca cineva ar indrazni sa dea informatii de asemenea importanta premierului si nu presedintelui. Informarea presedintelui genereaza interventie ori publica - eu am utilizat uneori si in interventia publica informatie de la servicii, ori il suni pe ministru si il intrebi - ai primit informatia de la serviciul X, da-mi un raspuns in 1-2 saptamani ce s-a intamplat. Dar presedintele mai mult de a avertiza ca stie subiectul, executiv, nu are ce sa faca.

*Nu mi s-a intamplat niciodata in 10 ani sa primesc de la Consiliul Concurentei un preaviz legat de promulgarea unei legi, e prima data cand se intampla. Probabil ca dl Chiritoiu, care a fost pus de mine la Consiliul Concurentei, vrea sa se mentina si de aceea a facut asa.

*Consiliul Concurentei nu are o relatie institutionala din proprie initiativa cu presedintele. Daca presedintele nu a cerut, nu sta in picioare varianta.

*Eu stiu din Tratatul de la Lisabona ca orice stat membru cand constata o situatie dificila intr-un sector din propria economie poate impune o clauza de salvgardare pe o perioada limitata de 2 ani, 3 ani, 5 ani. Eu nu imi dau seama de amploarea taierilor, dar daca specialistii constata ca e o situatie dificila, Romania trebuie sa recurga la o clauza de salvgardare.

*Eu sunt adeptul unei limitari a exporturilor de cherestea.
(La observatia ca si UDMR s-a aratat recent in favoarea limitarii tarierilor - n.red.) (Traian Basescu, razand - n.red. ) Drujba lui Dumnezeu, Verestoy. Probabil s-a terminat ce era de taiat in zona lui Verestoy asa ca UDMR s-a calmat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului