Băsescu: Ponta fuge de răspundere în cazul Vâlcov. Mâine, când Guvernul permite traseismul primarilor, pleacă în Turcia şi face altcineva treaba murdară

Băsescu: Ponta fuge de răspundere în cazul Vâlcov. Mâine, când Guvernul permite traseismul primarilor, pleacă în Turcia şi face altcineva treaba murdară

Risc Seismic

Traian Băsescu face declaraţii la ora 19.30. LIVE TEXT

Principalele declaraţii ale lui Traian Basescu:

E prima data cind o ceremonie de investire a unui ministru, convenita cu cabinetul premierului, nu se mai intimpla.

Filmul evenimentelor: Pe 19.08 am primit de la premier propunerea scrisa de nominalizare a lui Darius Vilcov la Buget.
-Asa cum fac de obicei, solicit institutiilor statului daca sint probleme cu propunerea, mai ales la persoane controversate.
-Pe 20 august, seara, a venit la cabinet. Pe 21 august am avut toate informarile, drept pentru care pe 25 august, plecind de la premisa reala ca toate informatiile primite despre -Vilcov le-a primit si premierul, i-am transmis o scrisoare in care faceam referire la aceste informatii si-l rugam sa-mi comunce daca-si mentine propunerea. Mi-a raspuns tot pe 25 august.
-A fost un raspuns evaziv, in care nu si-a asumat direct mentinerea propunerii: "Ca urmare a adresei dvs, va retransmit in copie cererea de numire in functie a dlui Darius Vilcov".
-Deci nu-mi da un raspuns clar, ci face o adresa de inaintare prin care imi retrimite propunerea din 19 august.
-Eu am interpretat ca o eschiva de a mentine in clar propunerea initiala.
-Mi-a stirnit dubii, dar am mai asteptat pina pe 27 august, deci inca 2 zile, iar azi-dimineata am emis decretul de nominalizare, dat fiind ca am dreptul sa refuz doar o data.
-In jurul orei 14:00, inainte cu citeva minute s-a publicat in Monitorul Oficial, iar la ora 14:00 a fost contactata Cancelaria Premierului pentru a conveni ora si data.
-Propunerea noastra a fost azi, ora 18:00, si premierul a acceptat-o.
-La ora 17:50 am primit de la cabinetul premierului informatia ca premierul nu participa la ceremonie, invocind alt program, si ca l-a delegat pe vicepremierul Oprea sa participe.

-Sigur ca mi s-a parut neserios modul in care am fost anuntat, cu 10 minute inainte de ceremonie, dar mi s-a parut si o neasumare publica pentru nominalizarea facuta, pe care am legat-o de neasumarea nominalizarii.
-Mi-a fost foarte greu sa accept derularea ceremoniei, pentru ca in afara de simpla respectare a Art 104 din Constitutie, mi-a fost foarte greu sa accept ca premierul nu este dupa ce mi-a dat un raspuns evaziv.
E si o chestiune de simbolistica.
-Participarea premierului la ceremonie simbolizeaza solidaritatea guvernamentala.
-Nu am fost dispus sa renunt la aceasta simbolistica, instalata de 25 de ani si nu-mi ramine decit sa astept un moment in care putem conveni reorganizarea ceremoniei in prezenta premierului. Prezenta premierului inseamna ca-si asuma nominalizarea facuta.

-Nu e vorba de faptul ca Darius Vilcov e urmarit penal: nu e si nu vreau sa se speculeze. Dar e vorba de fapte petrecute in timpul mandatului de primar, sesizate la diverse parchete, si vreau sa vad ce se intimpla, in ce stadiu sint.
-Mi s-a parut ca prin anularea prezentei premierului e un fel de fuga de raspundere, si nu e prima data.
-La privatizarea CFR Marfa era plecat la Miami cu bona

In martea neagra era plecat in Brazilia (n.red. America de Sud) si se tupila dupa niste stilpi de rezistenta sa-i iasa in cale lui Obama.
Miine va fi intimplator in Turcia cind se va da OUG cu primarii migratori.
Deci nu se va desfasura aceasta ceremonie decit in prezenta premierului, chiar daca in Constitutie scrie ca se desfasoara in fata presedintelui. S-a creat o cutuma si cer sa fie respectata si de Victor Ponta.
Despre OUG 45/ 2014


OUG 45/2014, care modifica atit BEC, cit si reprezentarea in sectiile de votare, si modalitatea de vot. Il atentionez pe premier ca atit Comisia de la Venetia, cit si CCR au recomandat/hotarit ca nu trebuie emise acte normative care modifica procesul electoral cu 12 luni inainte de alegeri.

Deci OUG 45 afecteaza procesul electoral. Este neconstitutionala. Imi pare rau sa mai fac trimitere la Avocatul Poporului, care saboteaza democratia prin inactivitate.
Ponta are nevoie ca aerul de OUG cu primarii migratori ca sa iasa presedinte. Administratia locala este institutie constitutionala, OUG lui Dragnea nu trebuie emisa.
Fac un apel la Guvern: sa nu se emita OUG cu privire la transferul primarilor.
Am vazut argumentatia lor privind legea din 2006. Majoritatea care a aprobat legea din 2006 are justificarea ca interzice migrarea. Dar va rog sa cautati pe site-ul CCR, si la Presedintie, veti vedea ca am intors la Parlament legea, pentru ca lucrurile erau la jumatate. Acum insa, lucrurile sint grosier anticonstitutionale
Actul de miine, daca va fi emis, este un act care arata spaima lui Ponta. El stie ca nu poate cistiga prezidentialele si incearca sa-si creeze avantaje incorecte cu 10 saptamini inainte de alegeri.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...